Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 350 instructies gemaakt

Gepaneerde oesterzwammen met Italiaanse kruiden en knoflook.

Gepaneerde oesterzwammen met Italiaanse kruiden en knoflook.
Omschrijving

Een vegetarisch recept dat je snel kunt bereiden: gepaneerde oesterzwammen. Door de oesterzwammen te paneren in paneermeel met kruiden, krijgen ze een heerlijk krokant en smaakvol jasje. Dit oesterzwammen recept is lekker als vleesvervanger bij een hoofdgerecht, in salades of als origineel vegetarisch en feestelijk bijgerecht (als onderdeel van bijvoorbeeld het kerstmenu).

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor ongeveer 2 personen:
  • 1 bakje oesterzwammen
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • Italiaanse kruiden, 1 eetlepel
  • paneermeel
  • peper en zout
  • Roomboter (of andere boter of olie om in te bakken)
  • Optioneel:
  • Rucola

1. Oesterzwammen schoonmaken

Snijd eventuele harde stukken van de onderkant van de steel van de oesterzwam af. Maak de oesterzwam schoon door met een keukenpapiertje of een zacht groenteborsteltje, het zand eraf te borstelen. Scheur of snijd de oesterzwammen daarna in reepjes.

2. Eieren loskloppen

Klop in een kommetje twee eieren los. Voeg een eetlepel Italiaanse kruiden toe, naar smaak wat zout en peper en roer de kruiden door het losgeklopte ei.

3. Paneermeel met knoflook mengen

Doe in een ander kommetje zo'n 6-7 eetlepels paneermeel. Pers een teentje knoflook uit en vermeng de knoflook met het paneermeel.

4. Oesterzwammen paneren

Doe wat boter of olie in een koekenpan en zet de pan op een laag vuurtje. Haal de reepjes oesterzwam door het eimengsel. Haal ze vervolgens door het paneermeel. Bak de gepaneerde oesterzwammen op een middelmatig vuur knapperig en bruin. Zijn de oesterzwammen klaar? Laat ze dan een beetje afkoelen en serveer ze, bijvoorbeeld met rucola.
De gepaneerde oesterzwammen zijn ook heerlijk in een simpele salade. Bijvoorbeeld van rucola, pijnboompitten, eventueel wat mozzarella en met als dressing enkel een scheutje rode wijnazijn.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!