Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 934 instructies gemaakt

Hoe maak je kruidenboter met verse kruiden en knoflook?

Omschrijving

Hoe je verse kruidenboter zelf kunt maken, leer je in deze instructievideo. Dit recept voor kruidenboter is eenvoudig te bereiden en in een handomdraai klaar. De zelfgemaakte kruidenboter is erg lekker op stokbrood, bij vlees of groente maar ook om bijvoorbeeld paddenstoelen mee te vullen. Kruidenboter is dan ook altijd handig om op voorraad te hebben. Onder de video vind je de geschreven versie van dit kruidenboter recept, de benodigdheden en de ingrediënten terug. Makkelijk om later nog eens na te lezen of om te printen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • 250 g ongezouten roomboter
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el verse peterselie
  • 5 el verse bieslook
  • 4 el verse basilicum
  • peper en zout
  • vershoudfolie
  • mixer ~ Bol.com
  • spatel
  • ruime kom
  • koksmes ~ Coolblue

1. De boter in plakjes snijden

Snijd het stuk roomboter in dunne plakjes en doe deze in een ruime kom.

2. De knoflook pellen en de kruiden fijnhakken

Verwijder van de knoflook de schilletjes. Was de kruiden voorzichtig onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier. Hak daarna met een scherp mes de peterselieblaadjes, basilicumblaadjes en bieslook fijn. De knoflook pellen en de kruiden fijnhakken

3. De boter smeuïg mixen met de knoflook

Mix de boter in de kom tot een zacht, smeuïg geheel. Pers de teentjes knoflook fijn boven de kom met boter en mix vervolgens de knoflook door de boter.
Als je geen mixer bezit, kun je de boter ook met de hand smeuïg kneden.

4. De verse kruiden toevoegen

Doe de fijngehakte kruiden bij het knoflook-boter mengsel en meng met behulp van een spatel alles goed door elkaar. Breng de kruidenboter nog wat extra op smaak met een beetje peper en zout. De verse kruiden toevoegen
Ter variatie kun je eens wat klein gesneden, zongedroogde tomaatjes toevoegen.

5. De boter in vershoudfolie rollen

Schep de boter als een soort dikke worst op het midden van een stuk vershoudfolie en wikkel de folie strak om de boter heen. Draai de zijkanten van de folie stevig dicht. Vorm een mooie strakke rol kruidenboter, door met je handen de rol heen en weer te rollen over de snijplank. De boter in vershoudfolie rollen

6. De kruidenboter laten opstijven

Leg de rol boter in de koelkast en laat deze minimaal 30 minuten opstijven tot deze hard genoeg is om te snijden. De kruidenboter laten opstijven

7. De zelfgemaakte kruidenboter gebruiken

Na het maken van de kruidenboter kun je deze direct gebruiken of in de folie bewaren in de koelkast. Wil je de boter direct gaan gebruiken, haal de boter dan uit de koelkast en snijd van de boterrol het aantal benodigde plakjes kruidenboter af. Leg daarna de rest van de boterrol weer verpakt in de folie terug in de koelkast. De zelfgemaakte kruidenboter gebruiken
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!