2. De knoflook pellen en de kruiden fijnhakken
Verwijder van de knoflook de schilletjes. Was de kruiden voorzichtig onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier. Hak daarna met een scherp mes de peterselieblaadjes, basilicumblaadjes en bieslook fijn.
Als je geen mixer bezit, kun je de boter ook met de hand smeuïg kneden.
4. De verse kruiden toevoegen
Doe de fijngehakte kruiden bij het knoflook-boter mengsel en meng met behulp van een spatel alles goed door elkaar. Breng de kruidenboter nog wat extra op smaak met een beetje peper en zout.
Ter variatie kun je eens wat klein gesneden, zongedroogde tomaatjes toevoegen.
5. De boter in vershoudfolie rollen
Schep de boter als een soort dikke worst op het midden van een stuk vershoudfolie en wikkel de folie strak om de boter heen. Draai de zijkanten van de folie stevig dicht. Vorm een mooie strakke rol kruidenboter, door met je handen de rol heen en weer te rollen over de snijplank.
6. De kruidenboter laten opstijven
Leg de rol boter in de koelkast en laat deze minimaal 30 minuten opstijven tot deze hard genoeg is om te snijden.
7. De zelfgemaakte kruidenboter gebruiken
Na het maken van de kruidenboter kun je deze direct gebruiken of in de folie bewaren in de koelkast. Wil je de boter direct gaan gebruiken, haal de boter dan uit de koelkast en snijd van de boterrol het aantal benodigde plakjes kruidenboter af. Leg daarna de rest van de boterrol weer verpakt in de folie terug in de koelkast.