1. De marinade maken
Doe de roomboter in een kom of diep bord. Doe de fijngehakte bieslook, de geperste knoflook en de paprikapoeder bij de boter en prak alle ingrediënten met een vork door elkaar. Breng de marinade verder op smaak met wat peper en zout.
2. De maiskolven schoonmaken
Snijd aan iedere kant de uiteinden van de maiskolven af en verwijder de bladeren en de draden.
3. De maiskolven grillen op de barbecue
Smeer met behulp van een kwastje de mais rondom in met olijfolie. Leg daarna de maiskolven direct boven het vuur, dus boven de kolen, en grill ze in ongeveer 10 minuten gaar. Draai tijdens het grillen de kolven een paar keer om zodat de mais aan alle kanten gelijkmatig gaart.
4. De maiskolven insmeren met de marinade
Smeer na 10 minuten, als de mais bijna gaar is, de maiskolven rondom in met de knoflook-bieslook-boter marinade. Houd hierbij een beetje marinade achter om later, bij het serveren, de gare maiskolven mee te bestrijken. Laat de ingesmeerde kolven indirect, dus naast het vuur en boven een bakje water, nog ongeveer 5 minuten op de barbecue doorgaren.
5. De maiskolven serveren
Leg de maiskolven in een schaal of op een bord en bestrijk ze met de resterende marinade. Bestrooi de mais met een klein beetje peper en, voor een extra lekkere bite, met wat grof zeezout. Eet smakelijk!