Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid01

Redactielid01
Heeft 61 instructies gemaakt

Ribeye marineren voor de BBQ met olijfolie, knoflook en sjalot.

Omschrijving

Door ribeye te marineren met olijfolie, knoflook en sjalot, maak je een simpele maar heerlijke marinade waarbij het vlees optimaal tot zijn recht komt. Ribeye marineren voor de BBQ kan op vele manieren. Bij dit recept marineer je de ribeye een avond van tevoren waardoor de smaken goed in het vlees kunnen trekken en de marinade een nacht zijn werk kan doen. Je kunt het vlees de volgende dag zo op de barbecue leggen met als resultaat: een heerlijk gekruide, malse ribeye.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Ribeye(s)
  • 1 sjalot
  • 2-3 teentjes knoflook
  • Flinke scheut olijfolie
  • Optioneel:
  • Cherrytomaatjes (om te grillen en ter garnering te gebruiken)
  • Overige benodigdheden:
  • Barbecue
  • Barbecuetang
  • Houtskool of briketten
  • Aanmaakblokjes

1. De marinade voorbereiden

Versnipper de sjalot en de knoflookteentjes. Doe wat olijfolie in een kommetje en mix hier de fijngesneden sjalot en knoflook doorheen. Dit sausje smeer je over de ribeye heen. De marinade voorbereiden
Afhankelijk van het aantal ribeyes dat je gaat bereiden, kun je wat meer marinade maken door een sjalot meer te gebruiken of wat meer teentjes knoflook. Ook heb je dan iets meer olijfolie nodig.

2. De marinade laten intrekken in de ribeye

Nadat je de ribeye hebt ingesmeerd, leg je de ribeye een aantal uur in de koelkast. Als je dit doet, kan de marinade goed in de ribeye trekken, zodat de ribeye een lekkere smaak krijgt voordat je deze op de barbecue legt.
Het is het handigst om de ribeye de avond ervoor te marineren, zodat de marinade goed in de ribeye kan trekken.

3. Gemarineerde ribeye op de BBQ leggen

Een uur voordat je de gemarineerde ribeye wil gaan bereiden op de BBQ, haal je de ribeye uit de koelkast. Zo kan de ribeye op kamertemperatuur komen. Strooi vervolgens een snufje zout en een snufje peper op de ribeye. Doe dit aan beide kanten van het vlees. Leg de ribeye op de barbecue en bak deze gaar en mals. Voeg ter garnering eventueel nog wat gegrilde cherrytomaatjes toe. Eet smakelijk! Gemarineerde ribeye op de BBQ leggen
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!