1. De uien en pepertjes klein snijden
Pel de uien en snipper ze fijn. Halveer de pepertjes, verwijder de zaadjes en snijd ze in smalle reepjes.
2. De spliterwten spoelen
Spoel de spliterwten af en laat ze uitlekken in een vergiet.
3. De ui en pepertjes bakken
Verhit de boter in een pan en bak hierin de ui en de pepertjes ongeveer 2 minuten. Roer de kerrie erdoor, bak die even mee en voeg de bouillon toe.
4. De spliterwten toevoegen
Voeg de spliterwten toe, samen met de laurierblaadjes en de tijm. Breng alles op smaak met peper en zout.
5. De erwten koken
Breng het geheel, al roerende, aan de kook, doe het deksel op de pan en laat de soep ongeveer 45 minuten zachtjes koken.
6. De knolselderij en paprika snijden
Maak intussen de knolselderij schoon en snijd de knolselderij en de paprika in kleine stukjes. Snipper de selderij fijn.
7. De groenten toevoegen
Roer de knolselderij, de paprika en de prei door de erwtensoep en laat de soep nog ca. 45 minuten zachtjes koken.
8. De erwtensoep op smaak brengen
Breng de vegetarische erwtensoep op smaak met zout, peper en sambal.
Serveer de vegetarische soep met een spiesje van gebakken tofu. Snijd hiervoor een stuk tofu in grove blokken en bak de stukken tofu in de koekenpan bruin. Schuif de gebakken tofu aan een satéprikker en serveer deze bij de soep. Eet smakelijk.