1. De voorbereiding
Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen. Schuif het ovenrooster iets onder het midden in de oven en verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand van de vorm in met boter of bakspray.
2. Het biscuitdeeg maken
Doe de dr. Oetker taartmix met het water en de eieren in een kom en meng dit met de mixer op een lage stand zachtjes door elkaar. Zet, als de eieren voldoende zijn opgenomen, de mixer op de hoogste stand en mix alles tot een luchtig beslag.
3. De biscuittaart bakken
Schep het beslag in de bakvorm. Zet de vorm in de voorverwarmde oven en laat het deeg in 30 à 40 minuten gaar bakken. Controleer aan het einde van de baktijd of de taart gaar is. Dit kun je doen door met de prikker of een plat mes te prikken in het midden van de taart. Blijft de prikker of het mes helemaal schoon, dus zonder dat er deeg aan blijft kleven, dan is de bicuitbasis voor je paastaart gaar. Zo niet, laat dan de taart nog even een paar minuten extra bakken.
4. De biscuittaart laten afkoelen
Laat de taart in de vorm ongeveer 5 à 10 minuten afkoelen en verwijder dan de ring van de vorm. Stort hierna de biscuittaart ondersteboven op een taartrooster en laat de basis voor je paastaart in een paar uur helemaal verder goed afkoelen.
5. De botercrème vulling maken
Doe de boter in een kom en klop deze met de mixer tot een mooi glad geheel. Giet de melk bij de boter en voeg de botercrème mix toe. Klop met de mixer op de laagste stand totdat de boter goed is opgenomen. Zet de mixer daarna op de middelste stand en klop het mengsel tot een gladde en luchtige botercrème.
6. De biscuittaart doorsnijden en vullen
Snijd de taart horizontaal door in drie gelijke plakken. Hoe je dit doet, kun je zien in
deze instructievideo. Leg de onderste plak taart op een bord en bestrijk deze met 1/3 van de botercrème. Bestrooi de crème royaal met de choco crispies. Leg nu de tweede plak taart op de eerste, druk de plak iets aan en bestrijk de taart met de aardbeienjam. Leg tot slot de laatste plak op de taart en bestrijk deze met de helft van de overgebleven botercrème. Bestrijk tot slot de zijkanten van de taart rondom met de resterende botercrème mooi glad, waarbij het leuk is als je nog iets van het baksel kunt zien.
7. De choco dip aanbrengen op de taart
Verwarm de choco dip volgens de instructie op de verpakking, tot yoghurtdikte. Schep hierna met een lepel op de bovenkant van de taart en rondom langs de rand van de taart, wat choco dip. Laat de choco dip daarbij zo hier en daar in lange punten (drips) langs de taart druppen, door de dip iets over de rand heen te duwen (zie video 0.40). Bedek vervolgens de gehele bovenkant van de paastaart met choco dip.
8. De taart versieren voor Pasen
Je kunt nu de taart voor Pasen naar eigen fantasie gaan versieren. Gebruik hiervoor halve chocolade eieren met verschillende kleine paaseitjes, al dan niet afgewisseld met ander paassnoep (zie video 0.43). Leg de grotere paasdecoraties in het midden van de taart, met daar omheen de kleinere versiering. Bestrooi tot slot, voor een extra feestelijk effect, de taart met witte hagelslag bovenop en bruine hagelslag onderop langs de rand van de taart. Vrolijk Paasfeest!
Het is handig als je van tevoren alle taartdecoratie voor het maken van je paastaart alvast klaar legt en de grotere chocolade paaseieren ter voorbereiding alvast in tweeën breekt.
Natuurlijk kun je ook een andere variant maken op deze taart. In plaats van een taart voor Pasen, kun je door het gebruik van andere decoratie ook een leuke voorjaarstaart maken of een luxe verjaardagstaart. Gebruik bijvoorbeeld marsepeinen bloemen of andere vrolijke vormpjes van marsepein of koop kant-en-klare decoratie van chocolade of snoepgoed.