Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Hoe kan ik taarten horizontaal doorsnijden om deze te vullen?

Omschrijving

Voordat je een taart kunt vullen, moet je deze in twee of drie gelijke plakken snijden. Niet verticaal, maar horizontaal dit keer, waarbij je ook nog wilt dat de plakken niet scheef lopen. Hoe doe je dat, zonder dat de taart uit elkaar valt? Makkelijker dan je denkt! Bekijk de instructievideo en vullen maar die taart! Veel bakplezier.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. De taart neerleggen

Strooi wat suiker op het aanrecht, de tafel of, bij kant-en-klaar taarten, het meegeleverde karton. Zo voorkom je dat de taart vastplakt aan de ondergrond. Leg de taart plat neer met de breedste kant onder (indien van toepassing).

2. Een inkeping maken

Maak aan de zijkant van de taart vanaf de bovenrand een kleine horizontale inkeping van een halve centimeter. Deze inkeping kun je als richtlijn bij het doormidden snijden gebruiken.

3. Het snijden van de eerste laag

Leg je hand plat op de taart en snijd met een zo lang mogelijk kartelmes horizontaal de eerste laag van de taart af. Met de hand voel je of het doorsnijden op de goede manier gebeurt.

4. Het snijden van de tweede laag

Maak een nieuwe inkeping en snijd op de manier zoals bij de eerste laag, een tweede laag van de taart. Je hebt nu drie gelijke plakken. Na het toevoegen van de vulling kun je hiermee de taart weer opbouwen. Het snijden van de tweede laag
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!