Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 116 instructies gemaakt

Recepten Pasen: zelf chocolade eieren maken.

Omschrijving

Maak je eigen chocolade paaseieren voor Pasen! Dit recept laat stapsgewijs zien hoe je met een mal, je eigen chocolade paaseieren kunt maken. Wil je de paaseieren versieren? Gemarmerde chocolade eieren, gevulde chocolade eieren: het kan allemaal met dit feestelijke paasrecept voor je zelfgemaakte paas chocolade. Wees creatief en bak er lekker op los, bijvoorbeeld met de kinderen! Fijne Pasen alvast.

Handleiding
Benodigdheden
  • 500 gram melkchocolade of pure chocolade (koop hiervoor chocoladerepen naar keuze)
  • Mallen voor paaseieren
  • Optioneel: witte chocolade voor de decoratie
  • Keukenthermometer
  • Spatel
  • Bakkwastje
  • Scherp mesje

1. Chocolade smelten

Breek de chocoladerepen in stukken. Neem 375 gram van de chocolade en smelt dit 'au bain marie'. Houd voor de temperatuur 48 graden aan voor pure chocolade en 45 graden voor melkchocolade. Is de chocolade op temperatuur, haal de gesmolten chocolade dan van het vuur.

2. Chocolade 'temperen'

Voeg de overige 125 gram chocolade toe aan de gesmolten chocola, om deze te 'temperen'. Roer het voorzichtig tot een glad geheel, totdat de pure chocolade een temperatuur van 32 graden of de melkchocolade 30 graden, heeft bereikt .

3. Mallen bestrijken

Bestrijk de mallen voor de chocolade paaseieren met de gesmolten chocolade. Bestrijk een eerste laag en zet de mal even in de koelkast totdat de chocolade hard is geworden. Strijk vervolgens een tweede laag chocolade in de paaseieren mal. Herhaal dit proces nog een keer, zet de mal weer in de koelkast en als de chocolade nu hard is, dan is het tijd om de twee helften voor je chocolade paaseieren te verwijderen. Druk ze daarvoor voorzichtig (!) uit de mal.

4. Marmereieren maken

Smelt de witte chocolade 'au bain marie'. Neem een lepeltje, doop dit in de witte chocolade en besprekel je paaseieren mal met wat leuke strepen. Zet het vijf minuten in de koelkast om hard te laten worden. Doe vervolgens hetzelfde met de gesmolten pure chocolade of melkchocolade maar smeer de chocolade daarna gelijk uit met een kwastje. Herhaal ook dit weer drie keer, zoals hierboven toegelicht voor het maken van de chocolade paaseieren zonder marmerversiering. Druk de paaseieren daarna voorzichtig uit de mal.

5. Bijsnijden

Snijd de randen van de bovenkant van je chocolade paaseieren, voorzichtig bij met een mesje. Bestrijk de randjes van de twee helften nu met wat warme chocolade. Druk de twee helften voorzichtig tegen elkaar zodat de vorm van je paasei compleet is. Strijk de chocolade een beetje bij met je vinger zodat het aan de zijkant mooi vlak wordt. Leg je paasei terug in de mal en zet het ei nog 10-15 minuten in de koelkast. Klaar is je zelfgemaakte chocolade paasei!!

Je kunt je paasei voor het sluiten ook vullen met een leuke, kleine verrassing, kleine paaseitjes of snoepjes.

Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!