Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Hoe kun je voor Pasen paaseieren vilten van wol?

Omschrijving

Iets leuks knutselen voor Pasen hoeft niet moeilijk te zijn. Zo kun je simpel een paasei vilten voor op je paastafel, in een paasmandje of als paasdecoratie aan je paastak of de Palmpasenstok. Hoe je met een ei van piepschuim en viltwol zo’n originele versiering voor Pasen kunt maken, kun je zien in de instructievideo. In de geschreven handleiding staat het nog eens stap voor stap beschreven.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • piepschuimen (styropor) eieren
  • viltwol in verschillende kleuren
  • 1 dikkere viltnaald
  • 1 dunnere viltnaald voor de kleine details
  • prikmatje of stuk schuimrubber

1. Het piepschuimen ei bekleden

Pak een pluk wol, leg dit ruim op het ei en prik met de dikke viltnaald de wol vast op het ei. Pak steeds een nieuwe pluk wol en ga door met prikken tot het ei helemaal rondom vol is. Wil je nog een zichtbaar stukje wit wegwerken, leg er dan een extra plukje wol over, altijd iets groter dan het plekje, en prik dit vast. Prik als het wit nergens meer zichtbaar is, de wol over het hele ei een beetje vlak.
Leg de plukken wol steeds ruim op het ei! Door het prikken gaat de wol in elkaar zitten en heb je meer wol nodig dan je denkt!
Gebruik bij het prikken een prikmatje of stuk schuimrubber om je ei op te leggen, want als je op de harde tafel prikt breekt je naald!
Houd de naald bij het prikken altijd goed rechtop, niet schuin en niet wrikken! En pas op, de naald is scherp!
Als je de basis hebt, kun je het ei gaan versieren.

2. Strepen als versiering

Leg een dun strookje wol in de breedte over het ei. Zet het puntje vast, trek het strookje voorzichtig in de lengte aan en prik het stukje voor stukje vast op het ei.
Eieren van piepschuim, ook wel styropor eieren genoemd, zijn te koop in verschillende groottes. Maak voor een leuk effect eieren van verschilend formaat.
Als versiering kun je ook bloemetjes en leuke afbeeldingen als kuikentjes, kippetjes, haasjes e.d. aanbrengen.

3. Stippen als versiering

Pak voor de stippen kleine plukjes wol en maak hier bolletjes van. Prik de bolletjes met de dunne naald rond de buitenkant een beetje plat en prik ze daarna weer met de dikkere naald op het ei.
Prik alleen rond de buitenkant van het bolletje, zodat dit nog iets bol blijft en het stipje niet helemaal plat op het ei komt te zitten!
Wil je hele kleine stipjes maken die je moeilijk kunt vasthouden, gebruik dan beide naalden. Houd met de dikke naald het bolletje vast en prik met de dunne.
Zit een versiering niet helemaal naar je zin, trek deze er dan voorzichtig af en begin opnieuw.

4. De basiswol weer vlak prikken

Omdat je extra wol voor de versiering erbij hebt geprikt is de wol van de basis weer wat los gaan zitten. Nadat je alle gewenste versiering hebt aangebracht, kun je dit bijwerken door de wol op het ei weer een beetje vlak te prikken.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!