1. Boter smelten
Snijd de boter in blokjes. Smelt daarna, op een lage temperatuur, in een pan de boter.
Let op! Door de extra toevoeging van de Bastognekoeken, heb je extra boter nodig. Dus meer dan vermeld op het pak!
2. Bastognekoeken verkruimelen
Breek de koeken in stukken en verkruimel ze in een hakmolen of prak ze fijn met een vork.
3. Taartbodem maken
Haal de boter van het vuur en roer er de kant en klare bodemmix door. Voeg daarna, als de mix goed gemengd is met de boter, ongeveer 2/3 van de koekkruim toe. Roer alles goed door elkaar.
Bij het toevoegen van de kant en klare bodemmix aan de boter, vooral goed blijven roeren, anders koekt het aan!
Door toevoeging van de Bastognekoeken wordt de bodem dikker. Je kunt zelf kiezen hoe dik je de bodem wilt hebben; hoe meer koeken en boter, hoe dikker de bodem.
4. Bodem in vorm doen
Als alles goed gemengd is, kun je het koekmengsel in de vorm doen. Druk het mengsel goed aan en zet daarna de vorm minimaal 10 minuten in de koelkast.
5. Taartmix met water mengen
Doe het water met de kant en klare taartmix in een kom en mix dit goed door elkaar.
Heb je iets te weinig water gebruikt, voeg dan nog wat water toe.
6. Kwarkmengsel maken
Klop de slagroom stijf. Schep de kwark door de taartmix en spatel daarna de slagroom door het kwarkmengsel.
7. Kwarkmengsel over bodem verdelen
Verdeel het kwarkmengsel gelijkmatig over de koekbodem en strijk de bovenkant met een mes of spatel, mooi glad. Laat daarna de taart minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.
8. Taart versieren voor Valentijn
Haal de taart uit de koelkast en verwijder de vorm. Zet de hartjes-uitsteker op de taart en strooi wat van het resterende koekkruim in het vormpje. Druk de kruimels zachtjes op de taart en verwijder voorzichtig het vormpje. Druk de koekkruim nog een keer goed aan en ga daarna verder met het volgende hartje.
Let op dat je voldoende kruimels in het vormpje strooit om een mooi hartje te kunnen vormen!
Versier de bovenkant van de taart met zoveel mogelijk hartjes en strooi er nog wat losse koekkruim tussendoor, als extra versiering.