Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 404 instructies gemaakt

Valentijnstaart: kwarktaart in de vorm van een hart.

Omschrijving

Een kwarktaart, versierd met hartjes, speciaal voor Valentijn. Met deze lekkere Valentijnstaart kun je je lief, of andere dierbaren op Valentijnsdag extra verrassen. Het recept van de taart is niet moeilijk en ook geschikt voor de minder ervaren taartmaaksters. Zonder oven is de taart, na een paar uurtjes opstijven in de koelkast, klaar voor gebruik. Hoe je zo’n roze, hartvormige taart kunt maken wordt uitgelegd in de video. In de geschreven handleiding eronder kun je het recept nog even nalezen. Wij wensen je een fijne Valentijnsdag.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • hartvormige bakvorm met losse bodem (springvorm) - Bol.com
  • 100 g! boter of margarine
  • kant en klaar pak kwarktaart, aardbei
  • ca. 15 st Bastognekoeken
  • water
  • 500 g magere kwark
  • 1/4 l slagroom
  • hakmolen of vork
  • mixer of slagroomklopper
  • beslagkom
  • pannetje
  • hartvormige uitsteker
  • plat mes of spatel

1. Boter smelten

Snijd de boter in blokjes. Smelt daarna, op een lage temperatuur, in een pan de boter.
Let op! Door de extra toevoeging van de Bastognekoeken, heb je extra boter nodig. Dus meer dan vermeld op het pak!

2. Bastognekoeken verkruimelen

Breek de koeken in stukken en verkruimel ze in een hakmolen of prak ze fijn met een vork.

3. Taartbodem maken

Haal de boter van het vuur en roer er de kant en klare bodemmix door. Voeg daarna, als de mix goed gemengd is met de boter, ongeveer 2/3 van de koekkruim toe. Roer alles goed door elkaar.
Bij het toevoegen van de kant en klare bodemmix aan de boter, vooral goed blijven roeren, anders koekt het aan!
Door toevoeging van de Bastognekoeken wordt de bodem dikker. Je kunt zelf kiezen hoe dik je de bodem wilt hebben; hoe meer koeken en boter, hoe dikker de bodem.

4. Bodem in vorm doen

Als alles goed gemengd is, kun je het koekmengsel in de vorm doen. Druk het mengsel goed aan en zet daarna de vorm minimaal 10 minuten in de koelkast.

5. Taartmix met water mengen

Doe het water met de kant en klare taartmix in een kom en mix dit goed door elkaar.
Heb je iets te weinig water gebruikt, voeg dan nog wat water toe.

6. Kwarkmengsel maken

Klop de slagroom stijf. Schep de kwark door de taartmix en spatel daarna de slagroom door het kwarkmengsel.

7. Kwarkmengsel over bodem verdelen

Verdeel het kwarkmengsel gelijkmatig over de koekbodem en strijk de bovenkant met een mes of spatel, mooi glad. Laat daarna de taart minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.

8. Taart versieren voor Valentijn

Haal de taart uit de koelkast en verwijder de vorm. Zet de hartjes-uitsteker op de taart en strooi wat van het resterende koekkruim in het vormpje. Druk de kruimels zachtjes op de taart en verwijder voorzichtig het vormpje. Druk de koekkruim nog een keer goed aan en ga daarna verder met het volgende hartje.
Let op dat je voldoende kruimels in het vormpje strooit om een mooi hartje te kunnen vormen!
Versier de bovenkant van de taart met zoveel mogelijk hartjes en strooi er nog wat losse koekkruim tussendoor, als extra versiering.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!