Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Origineel kerstcadeau: een 'Rudolph' Rendier wijnfles maken.

Origineel kerstcadeau: een 'Rudolph' Rendier wijnfles maken.
Omschrijving

Wil je zelf een origineel kerstcadeau maken? Dan is deze 'Rudolph de Red Nosed Reindeer'-wijnfles misschien een idee! Leuk om mee te nemen als origineel cadeau of presentje voor als je een kerstdiner bij iemand thuis hebt. Natuurlijk kun je de wijnfles ook als cadeau voor onder de kerstboom gebruiken - de wijnliefhebber verras je er vast mee! Geen wijndrinker? Dan gebruik je toch gewoon een fles sap? Ook leuk om te knutselen voor of met de kinderen! Een fijne kerst alvast en veel knutselplezier!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Pijpenragger dubbelvouwen

Vouw de twee pijpenraggers dubbel. Pijpenragger dubbelvouwen

2. Pijpenraggers draaien

Draai de twee halve pijpenraggers vervolgens om elkaar heen zodat er een pootje ontstaat. Je hebt nu twee losse pootjes voor het hert.

3. Pootjes vastmaken

Neem een rood strikje. Bind het strikje strak om de wijnfles en steek de pootjes onder het lintje. Als het goed is dan zitten de pootjes nu goed en stevig onder het lintje geklemd. Pootjes vastmaken

4. Neus maken

Neem een rode pompom en plak deze pompom met fotolijm op de hals van de wijnfles.

5. Oogjes maken

Knip uit wit karton twee oogjes. Je kunt dit doen door een klein stukje wit karton dubbel te vouwen. Knip vervolgens twee ei-vormige rondjes uit het karton en laat het middenstukje aan elkaar zitten. Als je het kartonnetje open vouwt dan heb je twee gelijke oogjes die nog aan elkaar zitten. Teken nu met pen als pupillen twee zwarte stipjes in het midden van de rondjes. Oogjes maken
Gaat het mis met knippen en heb je twee losse rondjes? Geen ramp, dan gebruik je die gewoon.

6. Oogjes plakken

Plak de oogjes nu met fotolijm vlak boven het neusje op de wijnfles. Zitten de oogjes nog aan elkaar dan kun je ze makkelijk achter het neusje klemmen.

7. Gewei maken

Neem een lichtbruine pijpenragger en draai deze naar achter toe om de hals van de wijnfles. Draai de pijpenragger aan de achterkant dicht zoals je met ijzerdraad doet (paar keer ronddraaien) en vouw de twee lange einden vervolgens weer naar voren toe. Buig ze licht omhoog.

Klaar is je originele cadeau voor de kerst! Veel plezier met je hert! Gewei maken
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!