1. Onderkant
Neem twee gele schoonmaakdoekjes en vouw deze uit. Leg deze twee doekjes op elkaar. Knip de onderkant van de cupcake uit.
Teken van te voren op de doekjes de gewenste vorm. Dit voorkomt dat je fout knipt.
2. Bovenkant
Neem één blauw doekje en zorg ervoor dat deze in vieren is gevouwen. Knip uit het doekje een kwart cirkel.
3. Icing
Neem het roze doekje. Vouw deze in vieren. Het roze doekje dient uiteindelijk net zo groot te worden als het blauwe doekje. Om dit te realiseren wordt het blauwe doekje gebruikt als mal. Leg het blauwe doekje opgevouwen op het roze doekje en knip langs de randen het doekje uit.
Om de icing een ‘smeltend effect’ te geven vouwen we het roze doekje voor de helft open. Knip uit de onderkant een onregelmatig golvend patroon.
4. Cherry on top
Voor de kers op de taart knippen we het een restant van het blauwe doekje twee cirkels.
5. Cupcake in elkaar zetten
Speld de blauwe en gele doekjes aan elkaar vast. Je hebt nu twee doekjes. Per doekje worden de verschillende onderdelen aan elkaar genaaid.
Speld nu het roze gedeelte vast aan de bovenkant van de blauwe frosting. Naai de doekjes langs de golvende rand aan elkaar. Je hebt nu twee doekjes die aan elkaar gelijk zijn.
Voor meer stevigheid naaien we paar steken twee keer over elkaar heen.
6. Doekjes aan elkaar bevestigen
Leg de twee doekjes met de goede kant op elkaar en speld deze vast. De fouten kanten liggen dus aan de buitankant.
Naai de cupcake rondom vast maar houdt de onderzijde open. Als de cupcake is vast genaaid draai dan de stof binnenste buiten en plak op de bovenkant de twee rondjes stof vast met lijm.
Gebruik eventueel een wasknijper om de ‘kersen’ extra goed vast te zetten.
7. Vullen
Vul de binnenkant van de cupcake met je cadeautje(s) en opgepropte krantenpapier.
Je kunt de 'topping' van de cupcake natuurlijk ook nog decoreren met bijvoorbeeld zilveren kraaltjes, zoals de decoratie die ook wel op echte toppings voor cupcakes wordt gebruikt.
8. Laatste stap
Naai de onderzijde dicht. Je originele Sinterklaas surprise is nu klaar!