Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 370 instructies gemaakt

Halloween traktatie: griezel Cakepops maken in de vorm van een spookje.

Omschrijving

Eén van de leukere Halloween recepten om te maken, is dit recept voor cake pops van marsepeinen spookjes. Cake pop maken is één van de laatste baktrends uit Amerika. Een cakepop is in feite een bolletje cake op een lolly stokje. Van de cake lolly kun je een figuurtje maken met behulp van eetbare decoraties, zoals glazuur, marsepein en snoepjes. In dit geval gaan we griezel cake pops maken in de vorm van een spookje: een leuke en originele Halloween traktatie!

In de instructievideo kun je stap-voor-stap volgen hoe je de griezel cakepops moet maken. In de geschreven handleiding onder de video, kun je het recept voor de spookjes en de ingrediënten rustig nalezen.

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor de basis:
  • 1 pak mix voor cake of cupcakes
  • ingrediënten zoals aangegeven op de verpakking
  • 125 gr Mon Chou of andere roomkaas
  • poedersuiker
  • lollystokjes
  • (choco)glazuur
  • Voor het Halloween spookje (de decoratie):
  • bruine topping of pasta
  • rolfondant of marsepein
  • chocolade stiften

1. De cake bakken en verkruimelen

Bak de cake(s) volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat de cake even afkoelen en verkruimel deze in een kom.
Je kunt natuurlijk ook een kant-en-klaar cake gebruiken die je koopt bij de supermarkt of bakker.

2. De roomkaas toevoegen

Doe de roomkaas bij de cake en kneed de cake tot een stevige bal.

3. Kleine cakebolletjes maken

Leg bakpapier op een bord. Neem een klein beetje van de cakebol en kneed dit stevig door, zodat het deeg goed kan plakken. Rol er vervolgens een bolletje ongeveer ter grootte van een kleine stuiterbal van. Leg de bolletjes op het bord en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de diepvries om de cake te laten stollen.
Zorg dat de bolletje mooi rond zijn!
Voor het maken van de bolletjes kan het handig zijn een ijslepel te gebruiken.

4. De bolletjes op de stokjes zetten

Verhit de chocoglazuur in een pannetje met water zodat ze vloeibaar wordt en giet de glazuur in een bakje. Pak een stokje, duw deze in de chocoglazuur en duw daarna het stokje met de glazuur in het midden van het bolletje, ongeveer 1,5 cm diep.
Doordat het bolletje koud is stolt de chocolade heel snel en blijft het bolletje goed plakken aan het stokje.

5. De cake decoreren als spookje

Kneed de fondant of marsepein even door tot een bol en rol het uit met een roller tot een niet al te dikke plak. Neem een ronde uitsteekvorm met een doorsnee groot genoeg om het bolletje cake ruim mee te bekleden en snijd de vorm uit de fondant of marsepein.
Als je vóór het uitrollen het werkblad met poedersuiker bestrooit, blijft de fondant niet aan de ondergrond vastzitten.
In plaats van een uitsteekvorm kun je ook een ronde mal van papier maken en deze op de fondant leggen.

6. De fondant op de cake leggen

Spuit een beetje chocoladetopping bovenop het bolletje cake. Laat het rondje fondant of marsepein van bovenaf over het bolletje vallen en druk hem voorzichtig iets aan met je hand. Zo ontstaan er plooien en krijgt het spookje vorm.
In plaats van chocoladetopping kun je ook cocoladepasta gebruiken.

7. Het gezichtje maken

Zet het stokje stevig neer en teken met de donkerste versie van de chocostiften oogjes en een mondje op het spookje. Presenteer de cakepops in een glas met of zonder decoratiezand of prik de stokjes in een mooi verpakte doos met schuim.

8. De cakepops bewaren

Voor een zo mooi en lekker mogelijke traktatie kun je de cakepops het beste zo kort mogelijk voor gebruik maken. Lukt dit niet, bewaar dan de cakepops goed luchtdicht verpakt buiten de koelkast of in een glas ín de koelkast. Hoe lang je ze kunt bewaren en of dit wel of niet in de koelkast moet, hangt af van de vulling en decoratie die je gebruikt.

Veel plezier met je Halloween traktatie en geniet van het resultaat.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!