Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 934 instructies gemaakt

Bowl maken van vlierbloesem wijn en vers fruit - een lekkere frisse drank.

Omschrijving

Dit bowl recept met als basis mousserende wijn van vlierbloesem, is een frisse en moderne variant op de welbekende fruit bowl. Een makkelijk recept op basis van Hugo's drank en heerlijk bij bijvoorbeeld een zomerse barbecue. Mede door het lage alcoholpercentage past deze bowl perfect bij een mooie zonnige dag. In de instructievideo leer je hoe je de vruchten bowl eenvoudig en snel kunt maken. Onder de video kun je het geschreven recept en de ingrediënten die je ervoor nodig hebt, rustig nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • 3 takjes munt
  • halve galiameloen
  • 2 appels
  • 8 aardbeien
  • 750 ml “Hugo's drank Vlierbloesem en lime” (licht alcoholische drank te koop bij supermarkt)
  • 10 ijsblokjes
  • scherp mesje
  • glazen karaf of grote glazen kom
  • bacardi glazen of andere brede glazen
  • rietjes
  • lepeltjes

1. De appels schillen en snijden

Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.

2. De aardbeien wassen en snijden

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in de lengte in vieren.

3. De meloen in stukjes snijden

Halveer het stuk meloen en verwijder de pitjes. Snijd de stukken meloen in partjes en daarna het vruchtvlees van de schil af, in kleine stukjes.

4. De munt en het fruit in een karaf of kom doen

Leg de gewassen takjes munt op de bodem van een karaf of glazen kom. Doe er de blokjes meloen bovenop, hierop de blokjes appel en tot slot de aardbeien op de appel.

5. De ijsblokjes en wijn toevoegen aan de bowl

Doe bovenop de aardbeien de ijsblokjes en giet er de “Hugo vlierbloesem en lime” bij.
Om de drank wat meer op smaak te laten komen en nog frisser te maken kun je de karaf of kom zonder de ijsblokjes een tijdje in de koelkast zetten. Voeg de ijsblokjes toe net voordat je de bowl gaat inschenken.

6. De bowl serveren

Schenk de bowl in een bacardi glas of ander breed glas. Serveer de drank met een rietje en een lepel erbij voor het fruit. Garneer de vruchten bowl eventueel nog met een blaadje verse munt en proost! De bowl serveren
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!