Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 721 instructies gemaakt

Frisse couscous salade met feta, tomaat, granaatappel en komkommer

Frisse couscous salade met feta, tomaat, granaatappel en komkommer
Omschrijving

In dit recept leer je hoe je een frisse couscous salade kunt maken. De salade maak je met feta, granaatappel, tomaat en komkommer en de dressing bereid je heel simpel op basis van vers citroensap. De salade is eenvoudig om te maken, waardoor je er weinig tijd en kookervaring voor nodig hebt. Couscous salade is gezond en lekker als bijgerecht of als hoofdgerecht. In de stapsgewijze instructie hieronder kun je precies zien hoe je deze frisse salade kunt maken en welke ingrediënten en benodigdheden je ervoor nodig hebt. Je kunt deze couscous salade ook zonder feta maken, als je in plaats van een vegetarische salade een vegan variant wilt maken.

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor 2 personen heb je nodig:
  • Couscous, 150 gram
  • Feta, 75 gram
  • Tomaten, 2 stuks
  • Granaatappel, 1 stuk (of een bakje kant-en-klare granaatappelpitjes)
  • Klein formaat komkommer, 1 stuk
  • Verse koriander of munt, 4 takjes
  • Voor de dressing heb je nodig:
  • Olijfolie, 2 eetlepels
  • Citroen, 1 stuk
  • Snufje zout
  • Overige benodigdheden:
  • Rasp of zesteur - Bol.com
  • Optioneel voor een vegan variant:
  • Kikkererwten of ongezouten amandelen

1. Bereiden van de couscous

Bereid de couscous volgens de beschrijving op de verpakking. Zet de couscous daarna in de pan opzij zodat deze kan afkoelen.
Je kunt de salade ook maken met bulgur in plaats van couscous.

2. Tomaat en komkommer in stukjes snijden

  • Snijd de komkommer over de lengte in vieren. Snijd daarna de lange repen komkommer in kleine stukjes.
  • Snijd de tomaat in vieren en verwijder de pitjes. Snijd daarna de tomaat in kleine stukjes.
  • Doe de stukjes komkommer en tomaat in een saladeschaal of ruime kom.

3. Granaatappel ontpitten

Gebruik je een verse granaatappel, ontpit dan -afhankelijk van de grootte- een kwart of een halve granaatappel. Voeg de granaatappelpitjes toe aan de tomaat en de komkommer.
Wil je makkelijk een granaatappel ontpitten? Bekijk dan deze instructievideo.

4. Kruiden fijnsnijden

Snijd of knip de blaadjes koriander of munt fijn. Voeg de fijngesneden kruiden toe aan de salade.

5. Feta in blokjes snijden

Snijd de feta in blokjes. Zet de blokjes feta nog even opzij, deze zullen als laatste aan de couscous salade worden toegevoegd.

6. Dressing maken

Pers de citroen uit. Meng het verse citroensap in een kommetje met de olijfolie en het zout. Roer alles goed door elkaar.

7. De couscous toevoegen

Kijk nu of de couscous voldoende is afgekoeld. Is dat het geval, maak de couscous dan los met een vork en voeg de couscous toe aan de overige ingrediënten in de schaal. Schep alles goed door elkaar.
Is de couscous niet voldoende afgekoeld, zet deze dan even kort buiten of in de koelkast.

8. De feta toevoegen aan de couscous salade

Voeg tenslotte driekwart van de fetablokjes toe aan de salade en schep de blokjes er voorzichtig doorheen. Garneer de couscous salade met de resterende feta en leg er wat verse kruidenblaadjes bovenop.
Klaar is je frisse couscous salade! Eet smakelijk.

9. Vegan variant maken

Wil je een frisse vegan variant maken? Vervang de feta dan door kikkererwten of voeg in plaats van feta, amandelen toe aan de salade. Zo maak je heel simpel een veganistische couscous salade, die daarnaast ook geschikt is voor een lactosevrij dieet.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!