Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid01

Redactielid01
Heeft 39 instructies gemaakt

Hoe maak je makkelijk een Poké bowl met zalm?

Omschrijving

Hoe je makkelijk een poké bowl met zalm, avocado en komkommer maakt, leer je in deze instructie. De pokébowl is snel te bereiden en bevat veel verse ingrediënten. Het is een lekker recept voor de lunch of als hoofdgerecht bij een diner. Ook is een poké bowl met zalm bij uitstek geschikt om mee te nemen voor een gezellige picknick in het park.

Handleiding
Benodigdheden
  • Benodigdheden voor 4 personen:
  • Jasmijnrijst, 150 gram
  • Zalmhaasjes, 300 gram
  • Japanse sojasaus, 2 eetlepels
  • Sesamolie, 1 eetlepel
  • Sriracha sauce, 2 theelepels
  • Komkommer, een halve
  • Rijstazijn (rice vinegar), 2 eetlepels
  • Bosuien, 2 stuks
  • Avocado, 1 stuk
  • Zeewiersalade, 125 gram (koelvers)
  • Sushigember, 2 eetlepels
  • Zwart sesamzaad, 2 theelepels
  • Overige benodigdheden:
  • Schalen of grote kommen (voor het mixen van de ingrediënten)
  • Kommen of diepe borden, 4 stuks (voor het serveren van de poké bowl)
  • Pan
  • Scherp mes (voor het snijden van de groenten en vis)
  • Plasticfolie of aluminiumfolie
  • Kaasschaaf

1. De bereiding van de rijst en de zalm

Kook allereerst de jasmijnrijst. Doe dit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst ongeveer een uur afkoelen, zodat deze op kamertemperatuur komt.
Snijd ondertussen de zalmhaasjes in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Doe de zalmhaasjes in een kom en voeg hier 2 eetlepels sojasaus,1 eetlepel sesamolie en 2 theelepels sriracha saus aan toe. Meng het geheel door elkaar. Dek de kom af en zet deze in de koelkast om later verder te gebruiken.
In plaats van jasmijnrijst, kun je ook sushirijst gebruiken.

2. Komkommer, avocado en ui bereiden

Pak voor de verdere bereiding van de poké bowl met zalm de halve komkommer en de kaasschaaf.
Schaaf de komkommer in lange, dunne repen. De schil van de komkommer hoeft hiervoor niet verwijderd te worden. Doe de repen komkommer in een kom en besprenkel ze met rijstazijn. Dek de kom af en zet deze weg tot verder gebruik.
Snijd de 2 bosuitjes in dunne ringen en laat ook deze even staan.
Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep voorzichtig het vruchtvlees in zijn geheel uit de schil met een lepel. Snijd daarna de avocado helften over de lengte in plakjes. Komkommer, avocado en ui bereiden
Je kunt er ook voor kiezen om wel de schil van de komkommer te verwijderen.

3. De poké bowl met zalm en avocado serveren

Haal de kom met zalm uit de koelkast. Nu is het tijd om de poké bowl met zalm te serveren. Gebruik voor het serveren kommen of diepe borden. Verdeel de rijst over de kommen. Schep daarna in iedere kom een deel van de komkommerrepen, de zeewiersalade, de zalmblokjes en de bosuitjes over de rijst, met daarbij een ½ eetlepel sushi gember. De avocado kun je netjes in een waaiertje bij de zalm leggen. Bestrooi het geheel tot slot met 2 theelepels zwart sesamzaad. De poké bowl met zalm, avocado en komkommer is nu klaar. Eet smakelijk!

Misschien ook interessant:
>> Hoe kun je een gezonde Vegan Poké Bowl maken?
>> Hoe kun je gemakkelijk een avocado snijden? De poké bowl met zalm en avocado serveren
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!