Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Paasdecoratie maken: 3D-eieren voor in de Paastak.

Omschrijving

Leuke paasdecoratie voor in de paastak: je maakt het gemakkelijk zelf. Voor deze 3D eieren heb je niet veel nodig en de paaseieren zijn ook leuk om te knutselen samen met kinderen. Breng met deze DIY een gezellige paassfeer in je huis. In de handleiding onder de instructievideo vind je een overzicht van de benodigdheden en kun je ook het stappenplan nalezen. Veel knutselplezier en geniet van de Pasen!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. Eieren tekenen

Vouw het witte vel papier dubbel en teken hier de vorm van de helft van een ei op. Knip de vorm uit en je hebt een heel ei.

2. Gekleurde vellen verlijmen

Neem de gekleurde vellen papier en plak twee vellen met een verschillende kleur of patroon met lijm op elkaar. Laat dit even drogen.

3. Eivorm omtrekken

Pak de witte eiervormen en leg ze op het gekleurde, verlijmde papier. Omtrek nu de vorm van de eieren met een pen of potlood, zodat je een afdruk van de omtrek van het ei op het gekleurde papier maakt. Teken op ieder papier tweemaal deze omtrek.

4. Streepje tekenen

Leg de eivorm van het witte papier vervolgens nog even in de omtrek op het gekleurde papier terug. Vouw dit witte ei weer dubbel en trek nu langs de middenlijn een streepje, tot halverwege de afdruk van je omtrek. Dit doe je bij één omtrek van bovenuit en bij één omtrek van onderuit. Streepje tekenen

5. Eieren knippen

Knip de eieren nu uit het gekleurde papier. Knip de eieren in op de streepjes die je op het ei hebt getekend. Perforeer een gaatje in één van de twee helften van het papieren ei. Eieren knippen

6. Eieren in elkaar zetten

Schuif de twee eierhelften van dezelfde maat in elkaar. Doe een touwtje door het gaatje in je ei en... klaar is je paasdecoratie! Nog even in de paastak hangen en je Pasen kan wat betreft de decoratie niet meer stuk ;-)
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!