Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Makkelijk paastakken versieren met gekleurde wol.

Omschrijving

Hoe je snel en eenvoudig paastakken kunt versieren met kleurige wol of ander draad, leer je in deze instructie. Als paastakken kun je ook takken uit de tuin gebruiken. De paasversiering is makkelijk te maken en daarom ook leuk om samen te knutselen met kinderen. Door de takken te omwikkelen met verschillend gekleurde draden, lint of touw, krijg je een vrolijk en kleurrijk geheel. De omwikkelde paastak kun je daarna verder versieren met houten paaseitjes en/of andere paasdecoratie. Leuk voor in de woonkamer, op de paastafel of op iedere willekeurige andere plek in huis. Deze video is afkomstig van het Youtube kanaal van Crealief.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. De eerste kleur draad wikkelen

Begin onderaan de paastak, waarbij je het eerste stuk (zo'n 15-20 centimeter) van de tak kaal laat. Begin met wikkelen op de gewenste hoogte door het het begin van de draad om de tak te binden. Wikkel vervolgens de rest van de draad om de tak heen, waarbij je, terwijl je wikkelt, steeds verder omhoog gaat met je draad (zie video 0.12 sec.). Als je de tak met deze kleur tot de gewenste hoogte hebt omwikkeld, kun je de draad afknippen en vastknopen.
Wikkel niet te ver door, hoe meer kleuren je gebruikt, hoe vrolijker geheel je krijgt.
Kies voor vrolijke, heldere kleuren, des te kleurrijker wordt je Paastak.

2. De volgende kleur draad wikkelen

Neem een nieuwe kleur wol en bind het begin iets over het uiteinde van de vorige, laatst omwikkelde draad heen of er strak tegenaan. Draai vervolgens de draad op dezelfde manier als de vorige kleur, weer om de tak heen, tot zover als je wilt. Knip hierna de draad weer af en knoop hem goed vast. De volgende kleur draad wikkelen
Je kunt wollen, katoenen of synthetisch draad gebruiken, maar ook bijvoorbeeld lint, touw of raffia of verschillende materialen met elkaar afwisselen.

3. De paastak verder omwikkelen

Ga door met omwikkelen tot de hele tak vol is en vergeet daarbij ook de zijtakken niet (zie video 0.45). Wissel tijdens het wikkelen steeds van kleur en, indien gewenst, van materiaal.
Omwikkel zo het merendeel van de paastakken, maar laat ter afwisseling ook enkele takken kaal. De paastak verder omwikkelen

4. De omwikkelde paastak versieren met paasdecoratie

Zet de mix van met woldraad omwikkelde takken en kale takken bij elkaar in een vaas.
Beschilder blank houten paasei hangers in effen kleuren of met een leuk motiefje. Laat de eitjes drogen en hang ze daarna in de kleurrijk versierde paastakken. Natuurlijk kun je ook andere paasversiering gebruiken, gekocht of zelfgemaakt. Aan jou de keuze.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!