Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Hoe kun je een verzorgend gezichtsmasker maken met honing, yoghurt en cacao?

Hoe kun je een verzorgend gezichtsmasker maken met honing, yoghurt en cacao?
Omschrijving

Zelf een gezichtsmasker maken is helemaal niet moeilijk. Je hebt er weinig voor nodig en relatief is het dus goedkoop. Daarnaast kun je zelf je ingrediënten kiezen en heb je zo snel een masker van verse producten, welke goed zijn voor je huid. Succes met het maken en daarna... lekker ontspannen maar!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Honing, 2 theelepels
  • Volle yoghurt, 2 theelepels
  • Cacaopoeder, 1 theelepel
  • Mengbakje
  • Theelepeltjes
  • Voor het aanbrengen:
  • Schuifspeldjes voor je haar
  • Reinigingsmelk
  • Optioneel:
  • Handdoek of badjas
Honing maakt je huid zacht en werkt reinigend. Daarnaast verfrist en kalmeert het de huid. Yoghurt bevat van nature melkzuren die hydraterend en ontvettend werken. Ook kweekt het dode huidcellen los en maakt het de huid soepel. Cacao geeft een echte oppepper. Het zorgt voor een betere bloedtoevoer naar je huid, werkt hydraterend, maakt je huid zachter en sterker.

1. Honing

Doe twee theelepels honing in een schaaltje. Het maakt niet uit welke honing je gebruikt. Verwarm de honing ongeveer tien seconden in de magnetron op een niet al te hoge stand (of verwarm de honing door het schaaltje in een bakje met heet water te zetten). De honing wordt nu 'loperig' en is daardoor makkelijk te mengen met de andere ingrediënten.
Laat de honing niet koken. De werkende bestanddelen gaan dan verloren.

2. Yoghurt toevoegen

Voeg twee theelepels yoghurt toe aan de warme honing. Het beste is om volle yoghurt te gebruiken, dit bevat meer vetten en voelt fijner aan op de huid. Meng de ingrediënten goed door elkaar.

3. Cacao toevoegen

Voeg een flinke theelepel cacaopoeder toe. Roer het geheel nu goed door zodat de ingrediënten weer goed mengen - dit kan even duren want gaat niet gelijk heel gemakkelijk. Blijf dus gewoon roeren en meng het tot een glad mengsel, zonder klontjes. En klaar is je masker.
Gebruik geen chocolademelk poeder! Hierin zitten niet dezelfde (of zelfs helemaal geen) werkzame stoffen zoals pure cacao bevat.

4. Aanbrengen gezichtsmasker

Haal je haar uit je gezicht. Reinig of scrub je huid en breng daarna het masker aan op je gezicht met een zachte, masserende beweging. Zorg ervoor dat je hele gezicht bedekt wordt met een dikke laag. Houd de huid rondom je ogen en je mond vrij. Laat het masker een tijdje intrekken en spoel het daarna af. Je huid zal zacht en soepel aanvoelen en de ontvettende werking van de yoghurt heeft een matterend effect!
Pas op voor je kleding bij het aanbrengen van het gezichtsmasker. Leg bijvoorbeeld een handdoek op je schouders bij het aanbrengen of draag een badjas.
De tijd om het masker in te laten trekken is afhankelijk van de duur die je zelf fijn vindt en die goed aanvoelt op je huid. Als richtlijn kun je 15 minuten aanhouden voor een snel verzorgend gezichtsmasker, tot zo'n 45 minuten voor een intensievere verzorging.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!