Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Loomen: Rainbow Loom armband maken met een vork.

Omschrijving

Een rainbow loom visgraat armbandje is ook makkelijk te maken zonder loom. In plaats van een loom kun je dan een vork en een satéprikker gebruiken. Handig als je deze elastiekjes armband met meerdere mensen tegelijk wilt maken. Daarbij moet je natuurlijk wel de elastiekjes en een sluiting hebben. Hoe je de Rainbow Loom armband op een vork kunt maken, wordt duidelijk, stap voor stap, uitgelegd in deze instructievideo. In de geschreven handleiding onder de video staat de instructie kort weergegeven. Veel succes bij het maken van dit trendy loom armbandje.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • vork
  • satéprikker
  • elastiekjes in 2 kleuren, 75 à 100 st van iedere kleur
  • S of C clipje, als sluiting

1. Eerste elastiekje

Pak de vork in je hand en doe het elastiekje om de eerste twee tanden van de vork. Houd met je vinger het elastiekje vast op de vork, draai het elastiekje een slag en schuif het om de andere twee tanden. Het elastiekje heeft nu de vorm van een acht.
Loom elastiekjes en sluitclipjes zijn los te koop.

2. Tweede elastiekje

Pak nu een elastiekje van de andere kleur en schuif dit over de vier tanden van de vork, bovenop het eerste elastiekje.
Het tweede elastiekje wordt dus zonder slag, bovenop het eerste elastiekje geschoven.

3. Derde elastiekje

Dit elastiekje heeft weer dezelfde kleur als het eerste. Schuif ook het derde elastiekje in één keer over de vier tanden van de vork, bovenop het tweede elastiekje.
Je hebt nu drie elastiekjes boven elkaar, waarvan alleen het eerste is opgezet als een acht.

4. Onderste elastiekje naar het midden brengen

Pak één kant van het onderste elastiekje voorzichtig op met de satéprikker en schuif het over de twee tanden van de vork heen naar het midden. De andere twee elastiekjes houd je hierbij tegen met je vinger. Breng daarna ook de andere kant van het elastiekje naar het midden.
Je brengt dus het onderste van de drie elastiekjes in twee keer, over de andere twee elastiekjes heen en over de tanden van de vork heen, naar het midden.

5. Volgende elastiekjes

Schuif weer een nieuw elastiekje van de andere kleur op de vork en breng daarna het onderste elastiekje weer in twee gedeelten naar het midden. Trek hierna met de satéprikker aan de onderkant het midden steeds iets aan. Ga zo door, tot je de gewenste lengte hebt bereikt, waarbij je de kleur van de elastiekjes om en om afwisselt.

6. Sluitclipje bevestigen

Als je de gewenste lengte hebt bereikt, schuif je het elastiek voorzichtig van de vork. Trek de bovenste twee elastiekjes eruit en schuif de overgebleven twee lussen op de satéprikker en daarna op je vingers. Trek de lussen wijd en doe het elastiek om een S of C clipje. Bevestig zo ook de andere kant van het armbandje aan het clipje en je armband is klaar.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!