Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Hoe kun je zelf een honingscrub maken voor een zachte en glanzende huid?

Hoe kun je zelf een honingscrub maken voor een zachte en glanzende huid?
Omschrijving

Veel schoonheidsmiddelen kun je heel voordelig zelf maken. Bijvoorbeeld een scrub op basis van honing voor het scrubben van je gezicht en lichaam. Door zo’n huidverzorging wordt je huid gezuiverd en zal daardoor weer stralen, glad en zacht aanvoelen. Wil je ook deze scrub maken, lees dan de geschreven handleiding hieronder. Veel plezier met je DIY scrub en... lekker ontspannen maar!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 grote theelepels suiker
  • 1 eetlepel honing
  • eventueel een paar druppels bodygel
  • schaaltje

1. De scrub maken

Doe 2 theelepels olijfolie in een schaaltje. Voeg 2 grote theelepels suiker en 1 eetlepel honing toe aan de olie en roer alles goed door elkaar tot een wat dikkere substantie.
Na het aanbrengen kun je de scrub zonder probleem met water afspoelen. Je kunt echter nog een paar druppels bodygel aan de scrub toevoegen, waardoor het verwijderen nog makkelijker gaat.

2. Scrubben in het gezicht

Masseer de scrub zachtjes op het gezicht. Let daarbij op de zogenaamde t-zone van het gezicht: neusvleugels, kin en midden van het voorhoofd. Vermijd de tere huid rond de mond en de ogen.
Ga vooral niet schrobben, je gezichtshuid is erg kwetsbaar!
Breng na een scrubbeurt altijd een goede dagrème aan!

3. Scrubben op het lichaam

Masseer de scrub in over je hele lichaam, maar pas op bij de geslachtsdelen. Smeer na het scrubben je lichaam in met een lekkere bodylotion.
Scrub niet te hard! Zodra je je dode huidcellen hebt verwijderd heb je te maken met tere, nieuwe huidcellen, die je kunt beschadigen door té agressief scrubben!
Heb je een droge en gevoelige huid? Hou het dan bij twee scrubbeurten per maand. Heb je een normale tot vette huid? Dan kun je je huid één tot twee keer per week scrubben.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!