Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Hoe kun je snel een bloemenschilderij maken?

Omschrijving

Wie zegt dat je talent nodig hebt om mooie schilderijen te maken? Met de meest eenvoudige tekeningen is het mogelijk om een waar kunstwerk te creëren. Je moet er alleen wat tijd voor nemen en jezelf even helemaal laten gaan. Met een paar simpele hoofdkleuren kun je een superschilderij maken die de kamer opfleurt. Deze instructievideo laat je zien hoe makkelijk het is om zo een vrolijk werkje te maken.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Verf (meerdere kleuren)
  • Schilderdoek
  • Kwasten
  • Sponsjes
  • Kleine flesjes

1. Tekenen

Kies voor een lekker groot schilderdoek die je kant en klaar in de winkel kunt kopen. Teken met houtskool enkele bloemen ruig op het doek. Het hoeft allemaal niet heel strak en het mag best rommelig zijn.

2. Verven

Gebruik een klein flesje met verf en spuit zo wat verf in het midden van de bloemen. Doop een kwast in een pot verf van de gewenste kleur en veeg de kwast af aan het schilderdoek op de plekken die je graag in deze kleur wilt schilderen. De verf veeg je uit met een sponsje. Als je weer een nieuwe kleur verf pakt doe je dit nogmaals en gebruik je een nieuw sponsje. Verven
Je kunt de kleuren veranderen en zorgen voor afwisseling door met de nieuwe kleur over de andere kleur heen te vegen.

3. Inkleuren

Pak nu weer een klein flesje verf en spuit een andere kleur in het midden van de bloemen, vervolgens dep je hier op met een sponsje en veeg je de verf een klein beetje uit. De velden die nu nog wit zijn bedek je voor de helft met een ander kleurtje verf. Gebruik hiervoor weer een sponsje. De andere helft bedek je met een ander kleurtje en een sponsje.

4. Afmaken

Doe een kleurtje verf in een klein flesje met een beetje water. Schud het flesje even totdat de verf goed gemengd is. Nu ga je de lijnen van je tekening omtrekken door de verf op je schilderdoek te spuiten. Spuit wat meer verf in het midden van de bloemen. Afmaken
Om het nog gevarieerder te maken kun je deze lijnen ook nog omtrekken met een ander kleurtje verf.
De kleine flesjes voor de verf kun je halen bij de kappersgroothandel.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!