Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 103 instructies gemaakt

Kaarten maken: een originele verjaardagskaart maken met stempels en pompons.

Kaarten maken: een originele verjaardagskaart maken met stempels en pompons.
Omschrijving

Wil je zelf een verjaardagskaart maken en ben je op zoek naar een leuk idee? Kaarten kun je heel makkelijk zelf knutselen. Het is leuk en ontspannend om te doen en je geeft hiermee echt iets persoonlijks. Een verrassend resultaat dus waarmee je de jarige vast een plezier doet. Succes met het maken ervan!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Blanco kaart (deze komt van Hema) of een stuk kartonpapier
  • Stempels A t/m Z (Hema)
  • Stempelkussen Zwart
  • Fel oranje marker
  • Fel groene marker

1. Kaart voorbereiden

Neem een bruin kartonnen kaartje uit een kaartenpakketje. Deze kaart komt van Hema en is al in de vorm gesneden. Mocht je geen leuke vorm kunnen krijgen dan kun je eventueel ook gewoon een vierkante kaart gebruiken of zelf een leuke vorm snijden uit een stuk kartonpapier.

2. Kaart bestempelen

Haal de juiste letters uit je stempelpakketje. Pak je stempelkussen en stempel 'Happy Birthday' in het midden op de kaart.

3. Lintje bevestigen

Snijd twee kleine inkepingen ter grootte van de breedte van het lintje in de rechter bovenhoek van de kaart. Haal nu het lintje via de achterkant door de kaart heen zodat de twee uiteinden van het lintje naar voren uit de kaart komen. Lintje bevestigen

4. Pompon bevestigen

Neem nu de groen gekleurde pompom en bevestig deze met het lintje in de rechter bovenhoek op de kaart. Dit doe je door het pomponnetje stevig onder het lintje te knopen. Door een knoopje te maken zorg je ervoor dat als het lintje los schiet, je pompon in ieder geval stevig op de kaart zal blijven zitten.
Maak tenslotte een strikje in het lintje. Pompon bevestigen

5. Decoratie tekenen

Pak je oranje en groene markers (of stiften). Teken nu met de groene marker wat bolletjes op de kaart en teken met de oranje marker wat mooie lijnen in de hoeken. Maak tenslotte met de oranje marker leuke accenten in de letters van je gestempelde tekst door de gesloten 'rondjes' in de letters in te kleuren met oranje stift.
En klaar is je DIY verjaardagskaart! Veel plezier ermee.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!