Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Loomen: Rainbow loom armband maken op je vingers.

Omschrijving

Een Rainbow Loom armband kun je ook maken op je vingers. Om een hip loom visgraat armbandje te maken gebruik je dan in plaats van een loom, je wijs- en middelvinger. Je hebt alleen elastiekjes en een sluitclipje nodig. Handig als je bijvoorbeeld wilt loomen aan het strand of bij het zwembad. Hoe je op deze manier een rainbow armband kunt maken, kun je zien in de instructievideo en nalezen in de geschreven handleiding onder de video. Veel succes!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Eerste elastiekje

Pak het eerste elastiekje. Doe hem om je middelvinger, draai het een slag en doe het andere eind om je wijsvinger. Het elastiekje zit nu in een acht-vorm om je vingers.
Het is belangrijk dat je het elastiekje van je af draait!
Ben je rechtshandig, gebruik dan de vingers van je linkerhand, ben je linkshandig gebruik dan de vingers van je rechterhand.

2. Tweede en derde elastiekje

Pak een nieuw elastiekje in een andere kleur en doe dit, maar nu zonder slag, om je twee vingers. Pak daarna een derde elastiekje in weer een andere kleur en doe dit ook zonder slag om je vingers. Je hebt nu drie elastiekjes boven elkaar om je vingers, waarvan alleen het eerste is opgezet als een acht.

3. Onderste elastiekje naar het midden brengen

Pak het onderste elastiekje aan één kant voorzichtig op met de vingers van je andere hand en trek het omhoog. Schuif het over de twee andere elastiekjes en je vinger heen, naar het midden. Breng zo ook de andere kant van het elastiekje naar het midden. Je hebt nu om je vingers nog twee elastiekjes over.
Je brengt dus het onderste van de drie elastiekjes in twee keer, over de andere twee elastiekjes heen, naar het midden.

4. Volgende elastiekjes

Schuif een nieuw elastiekje van een andere kleur om je vingers. Pak het onderste elastiekje weer vast, trek het omhoog en breng ook dit elastiekje weer in twee keer, over de andere elastiekjes en je vinger heen, naar het midden. Ga zo door tot het armbandje lang genoeg is. Wissel de kleur van de elastiekjes steeds af.
Je moet altijd 3 elastiekjes om je vingers hebben, voordat je het onderste elastiekje naar boven kunt halen!
Het armbandje komt vanzelf tevoorschijn tussen je twee vingers.
Trek de elastiekjes zo nu en dan iets aan, dan gaat de armband er wat mooier uitzien.

5. Het eind

Als je armband lang genoeg is, doe je geen nieuw elastiekje meer om je vingers. Pak van de twee overgebleven elastiekjes het onderste en breng ook dit naar het midden. Je hebt nu nog één elastiekje op je vingers over.

6. Het sluitclipje vastmaken

Haal het overgebleven elastiekje van je wijsvinger af en doe het bij de andere helft om je middelvinger. Stop je wijsvinger daarna in de twee lussen om je middelvinger en trek het elastiek iets wijder. Klik het sluitclipje aan de twee lussen en haal het elastiek van je vingers af. Haak daarna het clipje aan de andere kant van je armband vast.
Let erop dat beide lussen van het elastiekje aan de clip zitten!
Als sluitclipje kun je of een c-clipje of een s-clipje gebruiken.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!