1. De knoflook pellen
Verwijder het schilletje, het achterkantje en het voorkantje van het teentje knoflook.
2. De knoflook fijnhakken
Snij de knoflook met een scherp mesje in hele kleine stukjes. De stukjes knoflook moeten precies door de opening van het nagellakflesje passen.
De knoflook echt snijden en niet persen!
Als de stukjes té klein zijn komen er bij het lakken steeds stukjes knoflook mee.
3. Het flesje vullen
Doe de knoflook bij de lak in het flesje en draai daarna met het kwastje door het flesje om de stukjes knoflook goed te mengen met de nagellak.
Vul het flesje niet helemaal tot de bovenkant want het kwastje moet er ook nog bij kunnen!
4. De lak laten rusten
Laat de lak een week rusten, waarbij je de lak wel af en toe goed schudt.
Na een week kun je de lak, die inmiddels een klein beetje vergeeld is door
de knoflooksap, gebruiken.
De lak ruikt een beetje naar knoflook, maar als de lak is opgedroogd ruik je dat niet meer.
5. De knoflooklak aanbrengen
Verwijder de oude nagellak en verzorg je nagels zoals gebruikelijk.
Breng de knoflooklak aan en laat de lak drogen.
Hierna kun je indien gewenst, gekleurde lak met een top coat aanbrengen.
Door de knoflooklak zullen je nagels sterker worden, langer groeien en niet afbreken.