1. De oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Het deeg ontdooien
Verwijder het folie en leg de plakjes deeg uit op het aanrecht of op de tafel om te ontdooien.
3. De amandelspijs aanmaken
Klop de eieren los. Doe de amandelspijs in een kom en meng 2/3 van het losgeklopt ei er met een vork doorheen. Zorg dat de spijs goed kneedbaar wordt.
Probeer ook eens zelf amandelspijs te maken. Maal 150 gr amandelen. Vermeng ze met 150 gr suiker, 1 klein ei en de geraspte schil van 1 citroen. Maal deze vochtige massa nog een keer en laat de spijs minstens 4 dagen in een afgesloten jampot staan.
De spijs moet goed kneedbaar worden, dus wel smeuïg maar vooral niet te vochtig!
4. De vulling maken
Maak van de amandelspijs 10 kleine rolletjes. Leg deze rolletjes op de plakjes bladerdeeg, rol het deeg op en druk de zijkanten dicht.
5. De staafjes op de bakplaat leggen en garneren
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de staafjes op met de naad aan de onderkant. Bestrijk de staafjes met de rest van het losgeklopt ei en garneer ze met 2 halve amandelen.
6. Het bakken van de staafjes
Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de amandelstaafjes in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Laat de staafjes goed afkoelen, want de spijs blijft lang heet!