Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Wat kun je doen om jezelf te verdedigen op straat? Basiscursus zelfverdediging

Omschrijving

Je kan behoordlijk schrikken als je wordt aangevallen of overvallen op straat. Deze video geeft instructie wat te doen, een basiscursus zelfverdediging.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Aanval via de zijkant

Wanneer je wordt aangevallen van de zijkant, er iemand met een wurggreep op je afkomt, is je eerste reactie: met een vrije hand het gezicht van de aanvaller wegduwen. Het is belangrijk dat je de aanvaller laat schrikken. Je kan ook gaan gillen, om aandacht van anderen te krijgen. Zet nu een grote stap naar achter, weg uit zijn greep. Neem afstand.

2. Aanval op de pols

Wanneer je door een aanvaller bij je pols wordt gepakt, is ook weer het eerste wat je moet doen je aanvaller laten schrikken. Schop een mannelijke aanvaller in zijn edele delen en sla hem met je vrije hand tegen zijn hoofd. Probeer je nu te verdedigen. De duimen van de aanvaller zijn niet zo sterk: pak je eigen hand met je vrije hand en trek het met je hele gewicht naar achteren. Zo bevrijd je jezelf en neem je afstand. Je kan er nu zelf voor kiezen om weg te lopen, of je aanvaller aan te vallen door hem bijvoorbeeld in het gezicht te slaan.

3. Aanval met een mes

Wanneer iemand je met een mes probeert aan te vallen, is iedereens eerste reactie naar achter te gaan. Maar hoe verdedig je je tegen het mes? Wanneer je wordt aangevallen, beweeg dan opzij, uit de richting van het mes. Pak de pols van de hand van de aanvaller waar het mes in zit en stoot hem met je vrije hand in zijn gezicht. Sla vervolgens het mes uit de hand van de aanvaller. Neem afstand.

4. Aanval van achteren

Wat moet je doen als je wordt aangevallen van achteren? Bescherm je hoofd met je handen en draai rondom en al naar beneden zakkend weg uit de handen van je aanvaller. Schop hem vervolgens in de edele delen. Neem afstand.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!