Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Maatregelen buitenshuis om woninginbraak te voorkomen.

Maatregelen buitenshuis om woninginbraak te voorkomen.
Omschrijving

Welke maatregelen kun je buitenshuis nemen om woninginbraak te voorkomen? In deze instructie geven we een aantal bruikbare tips die helpen om kwetsbare plekken in je tuin of op de oprit aan te pakken. Hiermee kun je het gebied rondom je huis beter beveiligen tegen ongewenste indringers en houd je inbrekers tijdens je afwezigheid of vakantie op afstand.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Zicht op de woning

Zorg dat er zicht is op je woning. Snoei struiken en bomen die het zicht belemmeren. Buren en voorbijgangers kunnen daardoor zien wat er gebeurt rondom je huis als je er zelf niet bent.

2. Hekwerk plaatsen

Het plaatsen van een hekwerk, poort e/o schutting kan raadzaam zijn om te voorkomen dat inbrekers met een auto dicht bij je woning kunnen parkeren - of zo je tuin in kunnen lopen. Houd rekening met het type tuinafscheiding dat je plaatst: met gaashekwerken en spijlenhekwerken behoud je het zicht op de voorkant van je woning, terwijl een schutting aan de achterkant inkijk kan voorkomen.

3. Buitenverlichting: lampen met lichtsensoren

Zorg dat het huis rondom goed verlicht is. Aan te raden is om buitenverlichting aan te leggen met lichtsensor: de lamp gaat dan automatisch aan wanneer het donker wordt, ook als je niet thuis bent. Wordt het buiten weer licht dan schakelt de verlichting automatisch weer uit.
Als alternatief zijn er ook Smart Control systemen op de markt waarmee je met je mobiel of tablet de buitenverlichting kunt bedienen. Philips Hue buitenverlichting (zie link op de benodigdhedenlijst) is daar een voorbeeld van.

4. Anti inbraak verlichting: lampen met bewegingssensoren

Kies rondom de buitendeuren en op kwetsbare plekken (zoals donkere hoeken in je tuin) voor verlichting die reageert op bewegingen. Buitenverlichting met bewegingssensor schakelt automatisch aan wanneer iemand in de buurt komt.
Een bewegingssensor is ook gevoelig voor dieren - zoals katten of egels die in je tuin rondlopen. Kijk daarom goed hoe je de sensor afstelt.

5. Klimvoorwerpen opbergen of vastzetten

Plaats klimvoorwerpen als afvalcontainers niet direct naast een schutting of een laag dak. Staan er tuinstoelen of ladders rondom je huis? Maak ze dan vast met een slot of berg ze op. Afvalcontainers kun je ook beveiligen tegen verplaatsing door ze met een slot vast te zetten op een veilige plek.
Ga je op vakantie en past er niemand op je woning? Lees meer over het veilig achterlaten van je woning in de instructie 'hoe kun je als je met vakantie gaat je huis veilig achterlaten'.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!