Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 917 instructies gemaakt

Hoe kun je inbraak door middel van 'flipperen' voorkomen?

Hoe kun je inbraak door middel van 'flipperen' voorkomen?
Omschrijving

In deze instructie wordt uitleg en advies gegeven over de inbraakmethode van het 'flipperen'. Inbraakpreventie, je kunt je er niet goed genoeg in verdiepen. Beveilig je woning en voorkom op die manier dat je voor ongewenste verassingen komt te staan.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Wat is flipperen?

Sommige inbraken worden gepleegd door middel van 'flipperen'. Met behulp van een pasje, of een stuk plastic, kan de deur geopend worden door de dagschoot (het schuine beweegbare gedeelte in het midden van het slot waarop de deur zich vastklemt), weg te duwen. Bij deuren die niet extra zijn afgesloten of beveiligd, is het een fluitje van een cent om op die manier binnen te komen. Zorg daarom dat je deur altijd op het nachtslot zit, ook als je gewoon thuis bent. Oftewel: draai het slot dus van buiten, maar ook van binnen, altijd even om. Verder is het belangrijk dat je een goedgekeurd veiligheidsslot hebt, daarmee verklein je de kans op een inbraak.
Doe je de deur van binnenuit op slot, laat je sleutels dan niet in het slot zitten. Ook hiervoor hebben inbrekers gemakkelijke methoden om de sleutels van buitenaf uit het slot te halen - en vervolgens ermee binnen te komen.

2. Anti-inbraakstrips plaatsen

Tevens kun je, ter voorkoming van inbraak middels 'flipperen', een anti-inbraakstrip tegen je deur plaatsen. Met een strip voorkom je dat er ruimte ontstaat tussen de deur en de deurpost. Zonder die ruimte kan er simpelweg niet geflipperd worden! De anti-inbraakstrip zorgt er ook voor dat de deur niet open gewrikt kan worden met een koevoet of schroevendraaier. Zo ben je dubbelop beveiligd dus. Anti-inbraakstrips plaatsen
Anti inbraakstrips zijn verkrijgbaar bij de betere Doe-het-zelf zaken of bij speciaalzaken voor anti-inbraak beveiliging. Je kunt de strips ook online bestellen bij bijvoorbeeld Bol.com.
Schilder de anti inbraakstrips mee in de kleur van je voordeur.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!