Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker AnneEva

AnneEva
Heeft 49 instructies gemaakt

Hoe kun je inbraak door middel van 'flipperen' voorkomen?

Hoe kun je inbraak door middel van 'flipperen' voorkomen?
Omschrijving

Inbraakpreventie, je kunt je er niet goed genoeg in verdiepen. In deze instructie wordt uitleg en advies gegeven over de inbraakmethode van het 'flipperen'. Beveilig je woning en voorkom op die manier dat je voor ongewenste verassingen komt te staan.

Handleiding

1. Wat is flipperen?

Sommige inbraken worden gepleegd door middel van 'flipperen'. Met behulp van een pasje, of een stuk plastic, kan de deur geopend worden door de dagschoot weg te duwen. Bij deuren die slecht zijn afgesloten is het een fluitje van een cent om op die manier binnen te komen. Zorg daarom dat je deur altijd op het nachtslot zit, ook als je gewoon thuis bent. Oftewel: draai het slot dus zowel van buiten als van binnen, altijd even om. Verder is het belangrijk dat je een goedgekeurd veiligheidsslot hebt, daarmee verklein je de kans op een inbraak.
Doe je de deur van binnenuit op slot, laat je sleutels dan niet in het slot zitten. Ook hiervoor hebben inbrekers gemakkelijke methoden om de sleutels van buitenaf uit het slot te halen - en vervolgens ermee binnen te komen.

2. Anti-inbraakstrips plaatsen

Tevens kun je, ter voorkoming van inbraak, een anti-inbraakstrip tegen je deur plaatsen. Hiermee voorkom je dat er ruimte ontstaat tussen de deur en de deurpost. Zonder die ruimte kan er simpelweg niet geflipperd worden!
De anti-inbraakstrip zorgt er ook voor dat de deur niet open gewrikt kan worden met een koevoet of schroevendraaier. Zo ben je dubbelop beveiligd dus.

Wil je meer weten over het voorkomen van woninginbraak? Tips voor het nemen van maatregelen buitenshuis, vind je hier.
Anti-inbraakstrips plaatsen
Deze strips zijn verkrijgbaar bij de betere Doe-het-zelf zaken of bij speciaalzaken voor anti-inbraak beveiliging.
Schilder de anti inbraakstrips mee in de kleur van je voordeur.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!