Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Inbraakpreventie: 10 tips om inbraak te voorkomen.

Inbraakpreventie: 10 tips om inbraak te voorkomen.
Omschrijving

In deze instructie krijg je nuttige tips om inbraak te voorkomen. Stapsgewijs wordt doorgenomen waarop je moet letten om de kans op woninginbraak te verkleinen. Met goede inbraakpreventie maak je het inbrekers zo lastig mogelijk en is de kans dat ze jouw huis overslaan, groter. De informatie in deze instructie is afkomstig uit een voorlichtingsvideo van de politie.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. Hang- en sluitwerk op ramen

Zorg voor goed hang- en sluitwerk op je ramen. Hiermee vertraag je een poging tot inbraak of demotiveer je een inbreker om toe te slaan en in te breken in jouw woning.

2. Waardevolle spullen opbergen

Leg waardevolle spullen nooit in het zicht maar berg ze op in lades of kastjes. Waardevolle spullen die in het zicht liggen kunnen een verleidelijke werking hebben op inbrekers.

3. Lichtschakelaars gebruiken

Ga je op vakantie of ben je 's avonds van huis? Gebruik een aantal lichtschakelaars die op verschillende tijden worden in- en uitgeschakeld. Dit geeft de indruk dat er gewoon iemand aanwezig is. Lichtschakelaars gebruiken
Met Smart Control technologie, zoals een Philips Hue starterskit (zie link op de benodigdhedenlijst) kun je jouw lampen bedienen via je smartphone of tablet wanneer je onverwacht laat thuis bent of in het buitenland verblijft.
Zorgen de buren voor je woning? Vraag ze dan om de gordijnen gedurende je afwezigheid open en dicht te doen. En laat ze natuurlijk dagelijks de post uit de brievenbus of van de mat halen.

4. Intrappen voordeur voorkomen

Het intrappen van de voordeur is een frequent toegepaste methode voor inbrekers om een woning binnen te komen. Dit bemoeilijk je door een extra slot te monteren op kniehoogte.

5. Anti inbraakstrips aanbrengen

Met een anti inbraakstrip op de deur voorkom je dat een inbreker met een breekijzer kan inbreken. Combineer dit wel altijd met op kniehoogte minimaal één bijzetslot.

6. Goed deurbeslag aanbrengen

Zorg voor goed deurbeslag. Met slecht deurbeslag kan een inbreker heel makkelijk de cilinder vrijmaken, met een tang afbreken en verwijderen. Ook het uitboren van een cilinder (het zogenaamde 'cilindertrekken') kan worden voorkomen met goed deurbeslag dat voorzien is van een cilinderplaatje. Goed deurbeslag aanbrengen
Let er bij goedgekeurd deurbeslag alsnog op dat je geen beslag koopt waarvan de cilinder uitsteekt. Een uitstekende cilinder kan eveneens gemakkelijk met een tang worden verwijderd.
Wil je zeker ervan zijn dat het deurbeslag van goede kwaliteit is? Laat het dan monteren door een erkende slotenmaker. Zij kunnen je helpen bij het veilig en vakkundig installeren van hang- en sluitwerk. Een overzicht van betrouwbare slotenmakers bij jou in de buurt vind je op deslotenmaker.com - of kijk hier voor een lokale slotenmaker in België.

7. Inbraak via brievenbus voorkomen

Een methode die vaak door inbrekers wordt toegepast, is het openen van de voordeur door middel van 'hengelen'. Voorkom deze manier van inbraak door het middenslot altijd een keer om te draaien en de sleutel uit het slot te halen. Inbraak via brievenbus voorkomen

8. Flipperen voorkomen

Bij flipperen wordt de deur geopend met een hard stuk plastic. Ook dit kun je voorkomen door het middenslot altijd op slot te draaien.

9. Sluit openstaande ramen en deuren

Let erop dat je geen ramen en (balkon)deuren open laat staan. Je maakt het een inbreker dan erg makkelijk om binnen te komen. Zorg ervoor dat er direct rondom het huis geen materiaal aanwezig is dat de inbreker kan gebruiken om naar boven te klimmen.
Wil je het huis luchten? Doe dit dan alleen wanneer je zelf zicht hebt op de ruimtes waarvan je deuren en ramen open zet.

10. Containers en ladders vastzetten

Zet containers en ladders rondom het huis altijd vast met een slot, zodat ze niet verplaatst kunnen worden.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!