Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Hond mee naar hotel: 5 tips voor een prettig verblijf

Hond mee naar hotel: 5 tips voor een prettig verblijf
Omschrijving

Wil je jouw hond meenemen naar een hotel? Dan lees je in dit artikel hoe je het verblijf zo aangenaam mogelijk kunt maken. Zo voorkom je niet alleen stress voor jouw viervoeter, maar zorg je ook ervoor dat je jouw hond probleemloos even alleen in de hotelkamer kunt achterlaten. Daarnaast worden tips gegeven om het verblijf met je hond prettig en succesvol te laten verlopen voor jou als hondenbezitter en voor het hotelpersoneel.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. Neem speelgoed en andere benodigdheden mee

Ga je met je hond naar een hotel? Zorg ervoor dat je alle benodigdheden voor je huisdier meeneemt, zoals hondenvoer, waterbakken, riemen, hondenspeeltjes en eventuele medicatie. Vergeet ook een hondenmand of kussen niet, zodat je jouw hond een comfortabel en vertrouwd plekje op de hotelkamer kunt geven.
Een oude handdoek kan handig zijn om de hond schoon en droog te maken na het uitlaten.
Kijk waar zich in de buurt van het hotel een dierenarts bevindt en vergeet daarnaast niet om het nummer van je eigen dierenarts op te slaan in je telefoon.

2. Zwem- en uitlaatgebieden

Informeer bij het hotel waarop je moet letten bij het uitlaten van je hond. Zijn bijvoorbeeld alle plekken waar je hond het water in kan veilig? En mag je hond in ieder natuurgebied met je mee? Informeer ook gelijk in welke gebieden de hond los mag lopen.
Neem een draagbare waterbak mee als je met je hond op pad gaat.

3. Maak een flinke wandeling

Maak een flinke wandeling voordat je gaat slapen of wanneer je de hond alleen laat. Zo raakt je viervoeter zijn energie goed kwijt en zal daarna minder gespannen zijn en in de hotelkamer eerder tot rust komen.
Neem tijdens een wandeling altijd zakjes mee en voorkom dat de hond op het terrein van het hotel zijn behoefte doet.

4. Hond alleen laten in de hotelkamer

Wil je de hond soms alleen laten in de hotelkamer? Houd er dan rekening mee dat dit voor hem/haar onwennig kan zijn. Is je hond gewend aan een bench, dan kun je overwegen om deze mee te nemen op vakantie. In sommige hotels is het zelfs verplicht om een bench mee te nemen, zodat de hond niet op een stoel of op bed kan gaan liggen.
Zorg daarnaast voor speeltjes of een deken waarmee de hond bekend is. Blijf de eerste keren niet te lang weg en test of de hond voldoende op zijn gemak is.
Bij veel hotels moet je jouw telefoonnummer achterlaten bij de receptie wanneer je het hotel verlaat en de hond in de hotelkamer blijft.
Een snuffelmat is ideaal (denkwerk) speelgoed waarmee de hond zich een tijdje kan vermaken en zijn energie kwijtraakt.

5. Houd de hotelkamer schoon

Probeer de hotelkamer schoon te houden. Droog je hond af na het uitlaten, verwijder zelf overtollige haren uit de kamer en meld het aan de hotelreceptie als zich een ongelukje heeft voorgedaan. Dit is niet alleen prettig voor het hotelpersoneel, maar ook voor andere hondeneigenaren die na jou in de kamer zullen verblijven. Vergeet daarnaast niet om extra dekens mee te nemen die je op het bed of een stoel kunt leggen. Springt je hond erop, bijvoorbeeld als je weg bent, dan houd je ook het meubilair schoon.
In de meeste hotels van NH Hotel Group kun je samen met je hond verblijven. Meer informatie over hondvriendelijke hotels, lees je hier.

6. Respecteer andere gasten

Helemaal bij een hotel dat zowel hotelgasten met als zonder hond ontvangt, is het belangrijk om rekening te houden met anderen. Het spreekt misschien voor zich, maar houd je hond in en rondom het hotel zo veel mogelijk aangelijnd en zorg ervoor dat je huisdier andere gasten niet tot last is.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!