Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Hondenmaatje

Hondenmaatje
Heeft 7 instructies gemaakt

Oefening om hond rustig te krijgen op bijvoorbeeld een terras

Omschrijving

Hoe je jouw hond kunt leren om rustig te zijn op een terras of wanneer je met iemand staat te praten, leer je in deze instructie. Het is prettig om de hond zelfbeheersing aan te leren zodat je een drukke hond rustig kunt krijgen wanneer dit nodig is. De hond leert dat als hij rustig wordt, hij hiervoor een beloning zal krijgen. Zelfbeheersing leidt zo tot rust en tot beloning, wat positief bijdraagt aan het kunnen bijsturen van het gedrag van de hond.
In de instructievideo kun je zien hoe de zelfbeheersingsoefening aan de riem werkt. In de tekst onder de video kun je alle informatie en tips voor het toepassen van de oefening rustig nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
Zet je voet ook niet te ver van de halsband af. Dan zul je zien dat je hond alsnog alle kanten op kan bewegen.

1. Toepassen van de oefening

Zet je voet op de riem van de hond. Doe dit op zo'n manier dat de hond wel kan zitten, staan of liggen.
Zet je voet niet te dicht bij de riem, de hond moet wel wat vrijheid hebben. Staat je voet te dicht bij de halsband dan zal hij wel gaan liggen maar niet op de juiste manier.

2. Belonen van de hond

Wordt de hond rustig nadat jij je voet op de riem hebt gezet en gaat hij zitten, staan of liggen? Laat dan een voertje vallen op de grond, vlak voor de neus van de hond.
Let op: zorg er wel voor dat de hond goed bij het voertje kan.
Via Just Russell koop je gezonde hondensnoepjes zonder vulmiddelen en op basis van pure ingrediënten.
Zorg er dus voor dat andere mensen je hond ook niet gaan aaien als je deze oefening aan het aanleren bent en hij in de zelfbeheersing staat.

3. Vervolg van de oefening

Het mooie aan deze oefening is dat je verder NIKS meer hoeft te doen. Als de hond rustig is geworden en je hebt de hond beloond, dan staat de hond daarna als het ware UIT.
Hij hoeft niet voor je te werken, je geeft geen commando's en je hoeft geen GOED ZO te zeggen. Het belonen doe je dus alleen met het voertje dat je hem hebt gegeven.
Belangrijk hierbij is dat je hem ook niet gaat aanhalen.

4. Trainen van de zelfbeheersingsoefening

Blijf de oefening regelmatig met je hond herhalen, zodat hij zich de zelfbeheersing kan aanleren. Het trainen van de hond kost tijd. Maar met een beetje geduld leg je op die manier wel een fijne basis om je hond rustig te krijgen aan de riem, wanneer dit prettig is. Trainen van de zelfbeheersingsoefening
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!