Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

5 boekingssites voor het snel vinden van een hotel

5 boekingssites voor het snel vinden van een hotel
Omschrijving

Hoe boek je online makkelijk en snel een hotel? En hoe vind je deals die passen binnen je budget? Er zijn verschillende websites die je kunnen helpen bij het vinden van een geschikt hotel dat aansluit op je behoeften. Op deze boekingssites (ook wel ‘boekingsplatformen’ of ‘hotelboekingsplatformen’ genoemd), wordt een breed aanbod aan hotels samengebracht. Hierdoor kun je makkelijk selecteren op je voorkeuren, zoals de plaats van bestemming of faciliteiten van een hotel. Boekingssites tonen daarnaast vaak beoordelingen (reviews) van hotelgasten die je zijn voorgegaan. Zo kun je weloverwogen een keuze maken en een hotel zoeken voor een vakantie of zakelijke reis.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Agoda.com

Agoda is een online reisboekingsplatform dat zich richt op het aanbieden van wereldwijde accommodatie. Via de website en mobiele app van Agoda kun je hotels, vakantiewoningen en andere soorten overnachtingen vinden. Het platform heeft de mogelijkheid om te filteren op onder meer locatie, prijs, faciliteiten en beoordelingen.
Wanneer je een account aanmaakt, kun je exclusieve deals ontvangen. Agoda werkt daarnaast met coupons en dagaanbiedingen, waarmee je extra korting op een hotelboeking kunt krijgen.

2. Booking.com

Booking.com is een van de grootste online boekingssites ter wereld. Via dit platform kun je hotels, appartementen, vakantiewoningen, hostels en andere soorten accommodatie (waar ook ter wereld) vinden. Booking.com heeft een uitgebreid aanbod en beschikt over een website en mobiele app.
De boekingssite biedt diverse extra services en opties voor je hotelboeking, waaronder gratis annulering. Door het aanmaken van een account kun je profiteren van speciale aanbiedingen, herkenbaar aan een zogenaamd ‘Genius’-label.

3. Expedia.com

Expedia heeft als boekingssite een zeer uitgebreid aanbod. De site biedt, naast hotels, de mogelijkheid om meerdere reisgerelateerde diensten op één plek te boeken en te beheren. Zo kun je via Expedia ook een volledig vakantiepakket samenstellen, inclusief vlucht, overnachting en bijvoorbeeld activiteiten. Het platform is geschikt voor het plannen van zowel zakelijke als recreatieve reizen voor vakantie. Doordat Expedia direct samenwerkt met hotels en reisaanbieders, kun je er soms exclusieve deals en aanbiedingen vinden. Ook werkt Expedia met een ‘Rewards’ systeem, waarbij je extra korting krijgt wanneer je als lid bent geregistreerd.

4. Trivago.com

Trivago's missie is om reizigers te helpen bij het vinden van de beste hotelaanbiedingen die aansluiten bij hun behoeften en budget. Trivago zoekt naar hotel- en accommodatieprijzen van verschillende online boekingswebsites (waaronder ook Booking.com, Agoda en Expedia) en toont de beschikbaarheid en prijsinformatie op één plek. Het is dus als het ware een hotelzoekmachine, waar deals makkelijk vergeleken kunnen worden - enkel door te zoeken op stad of bestemming.

5. Hotels.com

Hotels.com is een hotelboekingsplatform dat gespecialiseerd is in het zoeken en boeken van hotelaccommodaties over de hele wereld. Het boekingsplatform heeft een website en mobiele app waarmee je een breed aanbod aan hotels kunt vergelijken en boeken. Door te zoeken op basis van bestemming, datum, prijsklasse, aantal sterren en voorzieningen, kun je exact het hotel selecteren dat bij je past. Hotels.com biedt een uitgebreide keuze, variërend van budgetvriendelijke opties tot luxe resorts. Ook vind je er lastminute aanbiedingen en kun je zogenaamde ‘bonusnachten’ sparen.

6. Hoe kies je de boekingssite die bij je past?

Naast bovengenoemde platformen zijn er nog vele andere boekingssites waar je een hotel of ander type overnachting kunt boeken. Probeer verschillende boekingssites uit, zodat je kunt zien wat voor aanbod er naar boven komt - en om te bekijken hoe gebruiksvriendelijk de hotelboekingssite voor jou werkt. Bekijk daarnaast de reviews via een beoordelingssite als Trustpilot. Zo weet je wat de ervaring is van andere gebruikers die je zijn voorgegaan.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!