Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Hoe vind je het goedkoopste hotel? Slimme tips

Hoe vind je het goedkoopste hotel? Slimme tips
Omschrijving

Wil je een goedkoop hotel boeken voor een vakantie, weekendje weg of een zakelijke reis? In dit artikel lees je hoe je het goedkoopste hotel vindt en bespaart op het boeken van een hotelovernachting. Door je op voorhand te verdiepen in de beste dagen om te boeken, maar ook door gebruik te maken van hotelboekingssites, vind je eenvoudig de beste deals en hotelaanbiedingen. Zo kun je flink besparen en ben je verzekerd van de beste prijs.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Gebruik een hotelboekingssite

Maak gebruik van een boekingssite om hotelaanbiedingen eenvoudig te vergelijken. Voorbeelden van boekingssites zijn Booking.com, Agoda, Skyscanner hotels en Hotels.com. Gebruik je een vergelijkingsplatform zoals Trivago, dan maak je het jezelf makkelijk: hier worden de prijzen voor hotels van hotelboekingswebsites samengebracht. Je kunt daardoor makkelijk en snel het goedkoopste hotel vinden.
Check altijd even de reviews van een boekingsplatform of hotelketen, voorafgaand aan je boeking.

2. Check de prijs bij het hotel zelf

Zoek zelf naar het hotel en kijk of je een betere deal kunt krijgen als je rechtstreeks via het hotel boekt. Bekijk of er speciale promotiecodes zijn die je kunt toepassen, of er sprake is van bijvoorbeeld gezinskorting, of dat ze een loyaliteitsprogramma hebben.
Is het boeken via een hotelboekingssite goedkoper dan via het hotel zelf? Vraag dan welke aanbieding zij jou kunnen doen. Het kan voor hotels interessant zijn om je een goedkoper tarief te bieden voor een rechtstreekse boeking, omdat zij een percentage van de inkomsten anders moeten afstaan aan het platform.
Boeken via een boekingssite kan als voordeel hebben dat je betere kamers krijgt toegewezen. Doordat je op boekingssites een beoordeling kunt achterlaten na je verblijf, is het in het belang van het hotel dat je (extra) goede service ontvangt.

3. Boek op minder populaire dagen

Ben je flexibel in de dagen van je verblijf? Check dan in op een minder populaire dag, zoals de zondag. Vergelijk de totaalprijs van het aantal nachten dat je in het hotel wilt verblijven, door op verschillende dagen in- en uit te checken. Je krijgt dan een goed beeld van de beste prijs binnen de periode van jouw keuze.

4. Kijk voor goedkopere locaties

De locatie van het hotel speelt een belangrijke rol in de prijs die je per overnachting betaalt. Zoek je een goedkoop hotel? Bekijk dan de prijsverschillen tussen hotels op plekken rondom jouw bestemming. Zo kun je ervoor kiezen om een goedkoper hotel net buiten de stad te boeken, in een minder populaire buurt, of bijvoorbeeld in een naastgelegen dorp. Je kunt hiermee flink besparen en betaalt soms de helft van de prijs ten opzichte van een hotel in een populair gebied of stadsdeel.
Check altijd of de buurt waar je een goedkoper hotel boekt als veilig bekendstaat.

5. Kijk voor speciale kortingen

Ben je bijvoorbeeld student, senior of overheidsmedewerker? Dan kan het zijn dat een hotel speciale aanbiedingen voor je heeft. Het is de moeite waard om dit na te gaan. Zo hanteert Radisson Hotels exclusieve voordelen voor overheidsmedewerkers en kun je profiteren van seniorenkorting bij hotels als VanderValk en IHG.

6. Kijk voor lastminute aanbiedingen

Op sommige hotelboekingssites, zoals Hotels.com, Lastminute.com maar ook bij Booking.com vind je lastminute aanbiedingen die slechts een dag of twee van tevoren worden aangeboden. Je kunt hier soms voor zeer scherpe prijzen een hotelovernachting boeken.
Denk tijdens je zoektocht naar de goedkoopste hotels ook eens aan websites als Groupon voor het vinden van dagaanbiedingen en lastminute deals.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!