Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Hotel boeken met je hond: zo doe je dat!

Hotel boeken met je hond: zo doe je dat!
Omschrijving

Ben je lastminute op zoek naar een hotel waar je met je hond kunt verblijven? Of ben je nog niet eerder met je hond op vakantie geweest en weet je niet hoe je een hondvriendelijk hotel kunt vinden? In dit artikel lees je hoe je kunt zoeken naar hotels waar je hond mee mag en waarop je kunt letten bij het boeken van de hotelaccommodatie. Zo weet je zeker dat je hond er welkom is, welke regels er gelden en wat wel en niet is toegestaan op het hotelterrein.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Hoe zoek je een hondvriendelijk hotel?

Via online boekingsplatforms Booking.com en Expedia kun je via de filteropties specifiek op huisdiervriendelijke hotels zoeken. Zoek je een hotel waar je met je hond kunt verblijven? Dan kun je op die manier dus eenvoudig en snel zoeken naar hotels waar honden zijn toegestaan. Daarnaast zijn bij een hotelketen als NH Hotel Group, de meeste hotels (zowel in binnen- als buitenland) hondvriendelijk.
Dogsincluded biedt een overzicht van hondvriendelijke hotels in Nederland of in het buitenland.
Lees de reviews van andere hondenbezitters op de boekingssite. Zo weet je of zij een positieve ervaring hebben gehad.

2. Neem contact op met het hotel

Bel, voordat je boekt, het hotel dat je op het oog hebt en vraag naar het huisdierbeleid. Zo kun je controleren of er beperkingen zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ras, de grootte en het aantal honden dat je mag meenemen. Soms geldt er een maximum van 1 huisdier, dit wordt bij het [boeken van het hotel] vaak al aangegeven in de voorwaarden.

3. Regels en voorwaarden die gelden

Vraag ook naar eventuele regels die aanvullend gelden, zoals beperkingen in openbare ruimtes van het hotel of de plekken waar je hond wel en niet mee mag komen (zoals het restaurant of een ontbijtruimte).
Voorwaarden die over het algemeen gehanteerd kunnen worden:
  • De hond moet goed opgevoed zijn.
  • De hond mag niet agressief zijn.
  • De hond moet schoon en vlooienvrij zijn.
  • De hond moet zindelijk zijn.
Het kunnen aantonen dat je hond over recente vaccinaties beschikt, kan soms ook tot de vereisten behoren.
Ook luxe hotels staan het soms gewoon toe om je hond mee te nemen.

4. Waarop moet je letten bij het boeken van een hotel met je hond?

Wil je een hondvriendelijk hotel boeken, dan zijn er een aantal zaken waarop je kunt letten:
  • De extra’s die het hotel biedt voor je hond. Informeer naar voorzieningen als hondenbedden, voerbakken en speciale loopgebieden voor huisdieren.
  • De locatie van het hotel ten opzichte van uitlaat- en wandelgebieden. Is het hotel direct gelegen aan een natuurgebied of moet je hiervoor eerst nog een stuk lopen of rijden?
  • Informeer of de hotelkamers waar honden zijn toegestaan zich allemaal op de begane grond bevinden. Zoniet, vraag dan of je een kamer op de begane grond kunt krijgen. Dit voorkomt stress in de lift en zorgt ervoor dat je jouw hond makkelijk en snel kunt uitlaten.
  • Boek het hotel op tijd. Helemaal in de vakantieperiode zijn de hotels waar honden welkom zijn, sneller volgeboekt.

5. Hoe duur is een overnachting voor je hond?

De prijs van een hotelovernachting met je hond verschilt. Over het algemeen zul je tussen de 10 en 35 euro per nacht extra betalen. Soms is het meenemen van een hond inbegrepen in de prijs en daardoor gratis. Boek je het hotel via een boekingssite, dan is het verstandig om dit telefonisch na te gaan. Extra kosten voor je huisdier worden tijdens het boeken niet altijd vermeld.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!