2. Basis voor de roze koeken maken
Het beslag voor de roze koeken maak je als volgt:
- Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Doe de boter vervolgens in een beslagkom.
- Klop de boter zacht met een garde of staafmixer (met gardes). Voeg daarna het lauwwarme water en de koekenmix toe.
- Mix verder en zorg ervoor dat er een glad beslag ontstaat.
Is de boter nog niet zacht genoeg? Verwarm de boter dan eventjes in de magnetron voordat je het toevoegt aan de mix.
3. Basis voor de roze koeken bakken
- Pak een bakplaat en leg alle papieren vormpjes erop (deze zitten erbij in de Dr. Oetker bakmix).
- Schep met een ijsschep of eetlepel het beslag uit de beslagkom en verdeel dit gelijkmatig over alle koekvormpjes.
- Zet de bakplaat met de vormpjes in het midden van een voorverwarmde oven en bak de koeken in ongeveer 25-30 minuten gaar.
De cakejes voor de roze koeken moeten er goudbruin uitzien en als je met je vinger erop drukt, moet deze terugveren. Is dit het geval? Haal de bakplaat met de roze koeken cakejes dan uit de oven en laat ze afkoelen.
Pas op als je met je vingers erop drukt, ze zijn namelijk heet.
4. Hoe maak je het glazuur voor de roze koeken?
Pak weer een beslagkom en doe hierin de glazuurmix voor de roze koeken. Voeg hier 25 ml heet water aan toe. Mix de glazuurmix met een garde of staafmixer (met gardes) tot een glad beslag. Laat het roze koek glazuur even staan om wat af te koelen.
5. Het glazuur op de koeken aanbrengen
Roer de glazuurmix nogmaals door, zodra deze afgekoeld is. Hiermee haal je eventuele klontjes weg en zorg je voor een mooie gladde mix. Neem een ijsschep of eetlepel en verdeel hiermee het roze glazuur over de cakejes. Laat daarna de roze koeken nog even staan, zodat het glazuur goed kan uitharden. Daarna zijn de Dr. Oetker roze koeken klaar om te eten. Zo simpel is het. Eet smakelijk!