Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Een makkelijke en snelle Red Velvet cake maken.

Omschrijving

In deze instructie leer je hoe je een Red Velvet cake kunt bakken op basis van de Red Velvet mix van dr Oetker. Je hoeft zelf dan alleen nog de verse ingrediënten toe te voegen. Als je weinig tijd hebt dan is dit dus een makkelijke en snelle manier om de Red Velvet cake te maken.
Hoe je een mooie, dieprode cake kunt bereiden voor een verjaardag of andere feestelijke gelegenheid, dat leer je in deze kookvideo. Het recept en de ingrediënten kun je nalezen in de geschreven instructie onder de video. Veel plezier gewenst alvast met het bakken van de taart.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • 1 pak dr Oetker Verwen Red Velvet Cake
  • 2 eieren (op kamertemperatuur)
  • 250 ml. slagroom
  • 100 gram Monchou (op kamertemperatuur)
  • En verder:
  • Beslagkom
  • Mixer met garden
  • Groot broodmes (met kartels)
Haal de eieren en de Monchou een uur van tevoren uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kunnen komen. De slagroom kun je het beste uit de koelkast halen net voordat je het gaat gebruiken.

1. De cake mix maken

Doe de Red Velvet cake mix, de twee eieren en 100 ml slagroom in een beslagkom. Roer het geheel even goed door. Mix de ingrediënten voor de cake vervolgens met een garde op de hoogste stand in drie minuten tot een luchtig beslag.

2. Red Velvet cake bakken

Haal het rooster uit de oven. Plaats de bakvorm op de juiste plek op het rooster voordat je het beslag erin giet. Doe het Red Velvet beslag in de bakvorm. Plaats het rooster met de vorm onderin de oven en bak de Red Velvet cake in ongeveer 50 minuten gaar. Controleer daarna met een satéprikker of de binnenkant van de cake ook voldoende gaar is. Is de cake nog wat nat van binnen, plaats deze dan nog vijf minuten terug in de oven. Red Velvet cake bakken
Laat de cake een half uur afkoelen voordat je de topping aanbrengt.

3. Topping maken

We gaan nu de Red Velvet topping maken, waarmee je de taart kunt decoreren.
Zorg ervoor dat de Monchou op kamertemperatuur is, om klonten te voorkomen. Doe de Monchou in de beslagkom en klop deze mooi luchtig. Voeg de topping mix en de rest van de slagroom toe en mix alle ingrediënten met de mixer op de hoogste stand, tot een luchtige topping.

4. Cake doormidden snijden

Maak de cake los van de bakvorm. Verwijder de bakvorm en snijd de cake horizontaal doormidden. Haal de bovenkant voorzichtig eraf, zodat je een losse bovenkant en onderkant hebt. Cake doormidden snijden

5. Cake bestrijken met topping

Smeer de onderkant van de cake in met ongeveer 1/3 van de topping. Leg de bovenkant van de cake daarna voorzichtig terug op de onderste laag. Besmeer de buitenkant van de Red Velvet cake met de rest van de topping.
Cake bestrijken met topping
De zijkanten kun je het beste bestrijken met een mes.

6. Red Velvet decoreren

Decoreer de Red Velvet cake tenslotte met de overgebleven kruimels - en klaar is je Red Velvet taart. Veel plezier met deze feestelijke traktatie en geniet van het resultaat. Red Velvet decoreren
De Red Velvet cake is in de koelkast ongeveer drie dagen houdbaar.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!