Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Dan rijst de cake mooi en gelijkmatig. Leg de boter en de eieren dus minimaal een uur van tevoren uit de koelkast.
1. Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Cakevorm invetten
Vet de cakevorm in met boter. Bestrooi de vorm daarna met een eetlepel bloem of leg er een velletje bakpapier in. Beide technieken zorgen ervoor dat de cake straks makkelijk uit de vorm komt.
Het insmeren van de cakevorm, kun je heel gemakkelijk doen met de restjes die aan de boterwikkel kleven. Je kunt de cakevorm zo met de binnenkant van de wikkel insmeren.
3. Beslag voor de cake maken
Doe de boter in een beslagkom. Snijd de boter in de kom in stukjes. Voeg vervolgens de suiker toe en mix deze ingrediënten met een mixer in ongeveer 10 minuten, tot een romige massa. Meng daarna één voor één de eieren erdoor. Voeg daarna de bloem toe. Door de bloem eerst te zeven, mengt het beslag nog beter.
Vind je het lekker om de cake wat extra smaak te geven? Voeg dan wat citroenschil of vanille toe aan het beslag.
4. Cake bakken
Schenk het beslag in de cakevorm. Bak de cake in ongeveer 60 minuten, op 180 graden, gaar. De bovenkant van de cake moet goudbruin zijn als je de cake uit de oven haalt.
Houd de cake goed in de gaten want de baktijd kan per oven verschillen.
5. Gaarheid cake testen
Heb je de cake uit de oven gehaald, test dan met een satéprikker of de binnenkant van de cake gaar is. Steek daarvoor de satéprikker in het midden van de cake. Blijft er geen beslag aan de prikker kleven en komt deze er dus 'droog' weer uit, dan is de cake gaar van binnen.
Misschien ook interesant:
>> Arretjescake recept: met mascarpone, kersen en heel veel chocolade!
>> Hoe moet je een cake bakken gevuld met frambozen (of aardbeien en appel)?
>> Recept: bananenbrood van speltmeel met honing