Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 934 instructies gemaakt

Cake bakken: recept voor een ambachtelijke, zelfgemaakte basiscake.

Omschrijving

Wil jij een cake bakken en ben je op zoek naar het basisrecept voor een lekkere standaard cake? Dan heb je hier het juiste recept gevonden. In deze instructievideo leer je stap voor stap hoe je de basiscake kunt bakken en waarop je moet letten bij het bakproces. Onder de instructievideo kun je de ingrediënten, de benodigdheden en het recept voor de cake, nog eens rustig nalezen. Veel bakplezier alvast.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Roomboter, 200 gram
  • Suiker, 200 gram
  • Bloem, 200 gram
  • 4 Eieren
  • Optioneel:
  • Geraspte citroenschil of Vanille
  • Bakpapier
  • Overige benodigdheden:
  • Cakevorm
  • Satéprikker
  • Mixer met garden
  • Beslagkom
  • Zeef
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Dan rijst de cake mooi en gelijkmatig. Leg de boter en de eieren dus minimaal een uur van tevoren uit de koelkast.

1. Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Oven voorverwarmen

2. Cakevorm invetten

Vet de cakevorm in met boter. Bestrooi de vorm daarna met een eetlepel bloem of leg er een velletje bakpapier in. Beide technieken zorgen ervoor dat de cake straks makkelijk uit de vorm komt. Cakevorm invetten
Het insmeren van de cakevorm, kun je heel gemakkelijk doen met de restjes die aan de boterwikkel kleven. Je kunt de cakevorm zo met de binnenkant van de wikkel insmeren.

3. Beslag voor de cake maken

Doe de boter in een beslagkom. Snijd de boter in de kom in stukjes. Voeg vervolgens de suiker toe en mix deze ingrediënten met een mixer in ongeveer 10 minuten, tot een romige massa. Meng daarna één voor één de eieren erdoor. Voeg daarna de bloem toe. Door de bloem eerst te zeven, mengt het beslag nog beter. Beslag voor de cake maken
Vind je het lekker om de cake wat extra smaak te geven? Voeg dan wat citroenschil of vanille toe aan het beslag.

4. Cake bakken

Schenk het beslag in de cakevorm. Bak de cake in ongeveer 60 minuten, op 180 graden, gaar. De bovenkant van de cake moet goudbruin zijn als je de cake uit de oven haalt. Cake bakken
Houd de cake goed in de gaten want de baktijd kan per oven verschillen.

5. Gaarheid cake testen

Heb je de cake uit de oven gehaald, test dan met een satéprikker of de binnenkant van de cake gaar is. Steek daarvoor de satéprikker in het midden van de cake. Blijft er geen beslag aan de prikker kleven en komt deze er dus 'droog' weer uit, dan is de cake gaar van binnen. Gaarheid cake testen
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!