Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is, dit maakt het makkelijker om het deeg te bereiden.
1. Vanille deeg maken
Doe de koekjesmix 'vanille' in een kom, samen met 30 gram boter en 1 eetlepel melk. Mix de ingrediënten met een mixer met gardes kort tot een kruimelachtig deeg. Vervolgens kun je het deeg met je handen verder kneden tot een compacte bol. Leg de vanille deegbol even op een bord, zodat je nu in de deegkom het choco deeg kunt gaan maken.
2. Choco deeg maken
Doe de koekjesmix 'choco' in de deegkom en mix dit met de 30 gram boter en 1 eetlepel melk tot een kruimelachtig deeg. Kneed het deeg daarna met je handen verder, tot een compacte deegbol ontstaat. Leg ook de choco deegbol op het bord en laat het deeg even rusten.
3. Deegplak maken
Neem een vel bakpapier. Rol hierop het vanille deeg uit tot een plak van ongeveer 10 centimeter breed en 25 centimeter lang. Doe hetzelfde met het choco deeg. Zorg er wel voor dat beide plakken ongeveer even groot zijn.
Duw met de zijkanten van je hand tegen de plak deeg, om de plak rechthoekig te maken.
4. Deegplakken op elkaar leggen
Leg het vanille deeg bovenop het choco deeg. Dit kun je het beste doen door het bakpapier voorzichtig op te tillen, het papier iets te kantelen en zo de plak vanilledeeg voorzichtig op de plak choco deeg te schuiven.
5. Deeg oprollen
Rol het deeg nu op tot een rol van ongeveer 10 centimeter breed.
6. Decoratiemix aanbrengen
Strooi de decoratiemix op een bordje. Rol het opgerolde deeg door de decoratiemix, zodat de deegrol rondom bedekt wordt met decoratie. Leg de versierde deegrol vervolgens zo'n tien minuten in de koelkast, zodat de rol wat harder wordt en je de deegrol voor het maken van de Swirl cookies, makkelijker kunt snijden.
7. Oven voorverwarmen
Haal de bakplaat uit de oven. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrische oven). Leg alvast een vel bakpapier op de bakplaat, hierop gaan we straks de Swirl koekjes leggen.
8. Swirl cookies snijden
Haal de deegrol uit de koelkast. Snijd de rol met een scherp mes in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Steek vervolgens de stokjes voorzichtig in de zijkant van het Swirl cookie. Verdeel de Swirl cookies over de bakplaat en zorg ervoor dat je ongeveer 3 tot 5 centimeter ruimte tussen de koekjes houdt.
9. Swirl koekjes bakken
Schuif het bakblik met de Swirl cookies in het midden van de oven. Bak de Swirl cookies in ongeveer 16 minuten gaar. Haal de koekjes uit de oven en laat ze buiten de oven afkoelen, totdat ze hard zijn.
10. Koekjes serveren
Serveer de Swirl cookies op een leuke manier door ze bijvoorbeeld in een pot gevuld met decoratiezand of een halve meloen te steken. Klaar is je feestelijke en makkelijke kindertraktatie!