Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Hans

Hans
Heeft 77 instructies gemaakt

Hoe kun je zelf van eiwitschuim meringues maken?

Omschrijving

Zelf meringues maken? Zo moeilijk is het niet! Bekijk snel deze instructievideo om te weten hoe je dit doet.

Handleiding
Benodigdheden
  • 4 eiwitten
  • 125 gr kristal suiker
  • 100 gr poedersuiker
  • 15 gr zetmeel
  • zeef
  • oven
  • mixer
  • bakplaat
  • bakpapier
  • 1 citroen

1. Het eiwitmengsel maken

Klop de eiwitten op tot een wit schuim. Voeg de kristal suiker langzaam toe aan het eiwitschuim en blijf doorkloppen tot alles goed gemengd is.
Maak de schaal waarin je mixt eerst goed vetvrij met een stukje citroen.

2. Het zetmeel en de poedersuiker zeven

Zeef het zetmeel en de poedersuiker door een zeef bij het schuim en meng alles met een spatel tot de massa matwit van kleur is.

3. In de oven.

Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Schep met een lepel van het mengsel kleine bolletjes en leg deze op het bakpapier. Zet de bakplaat in de oven en bak het eiwit in drie uur knapperig. Zet na drie uur de oven uit en laat de meringues voor gebruik een nacht in de oven rusten.
Zorg dat er voldoende ruimte tussen de bolletjes blijft, zodat deze kunnen rijzen tijdens het bakken!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!