Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 934 instructies gemaakt

Hoe maak je guacamole? Simpel en snel recept

Hoe maak je guacamole? Simpel en snel recept
Omschrijving

Wil je weten hoe je zelf simpel en snel guacamole kunt maken? In dit recept leer je hoe je makkelijk guacamole kunt maken op basis van slechts een paar ingrediënten. Guacamole is lekker als avocado saus voor bij wraps, taco’s of bijvoorbeeld bij een tosti. Je kunt het ook als dip gebruiken bij de borrel en serveren bij tortillachips!
Het bereiden van deze guacamole duurt slechts een paar minuten. Zo heb je in een handomdraai een lekkere traditionele Mexicaanse saus op tafel staan! Die ook nog eens geschikt is voor als je vegan of vegetarisch bent.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Ingrediënten voor 4 porties (= medium formaat schaaltje):
  • Rijpe avocado’s, 4 stuks
  • Rode peper (of jalapeño pepertje), een halve
  • Rode ui, een kwart stuk
  • Bosje koriander, 10 gram
  • Limoensap, 2 eetlepels
  • Peper en zout
  • Optioneel:
  • Knoflook, 2 teentjes
  • Overige benodigdheden:
  • Snijplank
  • Mes
  • Knoflookpers - Bol.com
  • Schaaltje
  • Vork
  • Evt. Keukenmachine - Coolblue

1. Ui en koriander fijnsnijden

Begin met het snipperen van de rode ui. Snijd hierna de koriander zo fijn mogelijk en doe dit samen met de gesneden ui in een schaaltje.

2. De rode peper toevoegen

Snijd de rode peper in kleine stukjes. Je kunt ervoor kiezen de peper met pitjes en al te snijden of ze eruit te halen. Let wel op: de pitjes zijn het pittigste gedeelte van de peper. Als je niet zo van pittig houdt kun je de pitjes er het beste uithalen. Voeg hierna de peper (met of zonder pitjes) bij de ui en koriander.

3. Avocado’s snijden en prakken

Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees uit de avocado en leg deze op de snijplank. Prak de avocado’s met een vork tot een smeuïge puree. Het is niet erg als er nog wat grovere stukjes in zitten. Voeg de puree toe aan de rest van de guacamole ingrediënten in het schaaltje.
Houd avocado's nooit in je hand tijdens het opensnijden. Hier gebeuren veel ongelukken mee. Leg de avocado's dus altijd neer en open ze voorzichtig.
Als je een keukenmachine hebt kun je hier ook heel gemakkelijk en snel de guacamole mee maken. Voeg de avocado’s en alle andere ingrediënten toe en je hebt een gladde avocado saus.

4. Knoflook persen

Vind je het lekker om knoflook toe te voegen aan de guacamole? Pers de knoflook dan met een knoflookpers over de guacamole heen. Roer hierna de guacamole goed door, zodat alle ingrediënten gemengd zijn.

5. Guacamole saus op smaak brengen

Snijd de limoen en pers 2 eetlepels over de guacamole heen. Zo houdt je guacamole saus een frisse groene kleur. Voeg hierna peper en zout toe naar smaak. En klaar is je simpele en snelle guacamole recept. Eet smakelijk!
Wat betreft de kruiden kun je variëren. Een snuf komijn kan lekker zijn voor de afwisseling.
De guacamole is heerlijk als dip bij nacho’s, maar ook ideaal te gebruiken als broodbeleg of op een taco of wrap.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!