1. Ui en koriander fijnsnijden
Begin met het snipperen van de rode ui. Snijd hierna de koriander zo fijn mogelijk en doe dit samen met de gesneden ui in een schaaltje.
2. De rode peper toevoegen
Snijd de rode peper in kleine stukjes. Je kunt ervoor kiezen de peper met pitjes en al te snijden of ze eruit te halen. Let wel op: de pitjes zijn het pittigste gedeelte van de peper. Als je niet zo van pittig houdt kun je de pitjes er het beste uithalen. Voeg hierna de peper (met of zonder pitjes) bij de ui en koriander.
3. Avocado’s snijden en prakken
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees uit de avocado en leg deze op de snijplank. Prak de avocado’s met een vork tot een smeuïge puree. Het is niet erg als er nog wat grovere stukjes in zitten. Voeg de puree toe aan de rest van de guacamole ingrediënten in het schaaltje.
Houd avocado's nooit in je hand tijdens het opensnijden. Hier gebeuren veel ongelukken mee. Leg de avocado's dus altijd neer en open ze voorzichtig.
Als je een keukenmachine hebt kun je hier ook heel gemakkelijk en snel de guacamole mee maken. Voeg de avocado’s en alle andere ingrediënten toe en je hebt een gladde avocado saus.
4. Knoflook persen
Vind je het lekker om knoflook toe te voegen aan de guacamole? Pers de knoflook dan met een knoflookpers over de guacamole heen. Roer hierna de guacamole goed door, zodat alle ingrediënten gemengd zijn.
5. Guacamole saus op smaak brengen
Snijd de limoen en pers 2 eetlepels over de guacamole heen. Zo houdt je guacamole saus een frisse groene kleur. Voeg hierna peper en zout toe naar smaak. En klaar is je simpele en snelle guacamole recept. Eet smakelijk!
Wat betreft de kruiden kun je variëren. Een snuf komijn kan lekker zijn voor de afwisseling.
De guacamole is heerlijk als dip bij nacho’s, maar ook ideaal te gebruiken als broodbeleg of op een taco of wrap.