Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 934 instructies gemaakt

Hummus maken: makkelijk en snel basisrecept.

Omschrijving

In dit recept leer je hoe je snel en makkelijk een traditionele hummus kunt maken. Je hebt deze hummus binnen 10 minuten op tafel staan. Voor het maken van de hummus gebruik je als basisingrediënten kikkererwten en sesamzaad. Je hebt er dus geen tahin voor nodig, want je vervangt dit door het sesamzaad.
Hummus is heerlijk om te eten als gezond broodbeleg of als gezonde dipsaus voor bij de borrel.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Kikkererwten, 200 gram (uit pot of blik)
  • Sesamzaad, 5 eetlepels
  • Olijfolie extra vierge, 2 eetlepels
  • Knoflook, 2 tenen
  • Griekse yoghurt, 1 eetlepel
  • Citroen, 1 stuk (voor 3 eetlepels citroensap)
  • Kristalsuiker, 1 mespunt
  • Cayennepeper, 1 mespunt
  • Paprikapoeder, 1 mespunt
  • Verse peterselie, 2 eetlepels
  • Overige benodigdheden:
  • Keukenmachine (of staafmixer)

1. Sesamzaad roosteren

Rooster in een koekenpan zonder olie of boter 5 eetlepels sesamzaad in 2 minuten goudbruin.
Giet je de kikkererwten af, vang het vocht dan op in een glas. Dit vocht heb je zo meteen nodig om te gebruiken voor de hummus.

2. Hummus pureren

Pel en halveer 2 tenen knoflook. Doe 200 gram kikkererwten, het sesamzaad, de knoflook, 1 eetlepel griekse yoghurt en een eetlepel olijfolie in een keukenmachine. Voeg hieraan toe 2 tot 3 eetlepels vocht van de kikkererwten. Pureer dit geheel tot een gladde crème.
Hummus pureren
Heb je geen keukenmachine? Dan kun je ook een staafmixer gebruiken voor het maken van de hummus.

3. Hummus op smaak brengen

Voeg 3 eetlepels citroensap toe en pureer nogmaals kort. Breng de hummus op smaak door een mespunt suiker, een mespunt cayennepeper en een snuf peper en zout toe te voegen.

4. Hummus garneren

Schep de hummus over in een ondiepe kom. Vorm met een theelepel een spiraal in de hummus.
Bedruppel de hummus met een eetlepel olijfolie en strooi er een mespunt paprikapoeder overheen. Snijd tot slot nog 2 eetlepels peterselie fijn en strooi dit over de hummus. Klaar is je broodbeleg of gezonde dipsaus! Hummus garneren
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!