Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 758 instructies gemaakt

Hoe maak je simpel kabeljauw uit de oven?

Omschrijving

Kabeljauw uit de oven is een simpel en snel recept. Zowel de voorbereiding als het bakken van de kabeljauw in de oven, kost heel weinig tijd. Dit basisrecept is dus uitermate geschikt voor als je niet te lang in de keuken wilt staan. Kabeljauw uit de oven is erg lekker en daarnaast ook nog eens supergezond. Hoe je de kabeljauw moet voorbereiden om te kunnen bakken in de oven, welke kruiden je gebruikt en hoe je de vis smaakvol kunt serveren, leer je in deze kookvideo. Onder de video vind je het geschreven kabeljauw recept en alle benodigdheden.

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor 4 personen:
  • Kabeljauw zonder huid, 4 moten à 125-150 gram
  • Peper en zout
  • Olijfolie (geen extra vierge)
  • Citroen, 1 stuk
  • Krulpeterselie, 1 bosje
  • Vierkante of rechthoekige ovenschaal - Bol.com
  • Keukenpapier
  • Bakkwastje
  • Fijne rasp of speciale citroenrasp - Bol.com
  • Hakmes
  • Optioneel:
  • Dille en/of koriander

1. Voorbereiding kabeljauw uit de oven

Om kabeljauw uit de oven te maken, moet je eerst de moten vis voorbereiden. Dit doe je als volgt:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.
  • Vet met een bakkwastje of een stukje keukenpapier de bodem van de ovenschaal in met een klein beetje olie. Als de bodem iets vettig is, zal de vis minder snel aan de bodem kleven.
  • Dep de moten kabeljauw één voor één goed droog met een stuk keukenpapier en leg ze daarna naast elkaar in de ovenschaal. Leg de moten vis niet tegen elkaar aan, maar laat tussen de stukken vis iets ruimte, zodat de kabeljauw in de oven voldoende kan garen.

2. De moten kabeljauw kruiden

Bestrooi de bovenkant van iedere moot vis met wat zout en peper. Draai vervolgens de moten kabeljauw om met de onderkant nu boven en bestrooi ook deze kant met zout en peper.
Rasp de schil van een verse citroen en strooi de citroenrasp over de vis heen. De citroen zelf kun je later gebruiken voor de garnering. Besprenkel tot slot elk stuk vis met wat olijfolie.
Eventueel kun je de kabeljauw nog wat extra kruiden door er een beetje koriander of dille overheen te strooien. Je kunt ook een takje verse dille los bij de vis in de schaal leggen.
Als je de citroen een half uurtje in de vriezer legt, is het raspen van de schil daarna een makkie.

3. De kabeljauw bakken in de oven

De kabeljauw is nu klaar om te bakken in de oven. Schuif hiervoor de ovenschaal met vis in het midden van de voorverwarmde oven en bak de kabeljauw in 12 - 15 minuten gaar.

4. De kabeljauw uit de oven serveren

Snijd de overgebleven citroen in plakjes en snijd daarna de plakjes doormidden. Hak de peterselie fijn. Haal de schaal met kabeljauw uit de oven en garneer ieder stuk vis met een half plakje citroen. Strooi vervolgens de fijngehakte peterselie over de vis en klaar is het recept kabeljauw uit de oven. Eet smakelijk! De kabeljauw uit de oven serveren
Voor de liefhebber van sauzen: dillesaus of piccalilly is een lekkere combinatie met kabeljauw.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!