Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 758 instructies gemaakt

BBQ saus zelf maken: simpel en snel recept

BBQ saus zelf maken: simpel en snel recept
Omschrijving

BBQ saus maken is heel eenvoudig. Je hebt er weinig voor nodig en je kunt de saus binnen een paar minuten maken op basis van een aantal ingrediënten die je verwarmt. Of gewoon heel simpel: met een paar koude ingrediënten die je door elkaar mengt. In het recept hieronder vind je twee makkelijke en snelle varianten voor het zelf maken van barbecuesaus.

Handleiding
Benodigdheden
  • Tomatenpuree, eenderde kop
  • Olie (bijv. zonnebloemolie of milde olijfolie), 2 theelepels
  • Bruine suiker, 1 eetlepel
  • Rode wijnazijn (of appelciderazijn), 1 eetlepel
  • Worcestersaus, 1 eetlepel
  • Kleine ui, 1 stuk
  • OF (voor een nog sneller recept):
  • Ketchup, 350 ml
  • Mosterd, 4 eetlepels
  • Honing, 4 eetlepels
  • Optioneel:
  • Snuf zout en/of peper
  • Overige benodigdheden:
  • Steelpannetje - Bol.com
  • Schoon glazen potje of klein weckpotje

1. Twee snel te maken varianten

Hieronder vind je twee varianten voor het maken van BBQ saus: een simpel maar toch culinair recept en een simpel en snel recept waarbij je eenvoudig drie basisingrediënten mengt. Aan jou dus de keuze voor welk recept je gaat!

2. Eerste BBQ saus recept: culinair en eenvoudig

Dit makkelijke recept maak je als volgt:
  • Verwarm de olie in een steelpannetje en fruit hierin, ongeveer 3 minuten, de ui
  • Voeg de tomatenpuree, bruine suiker, azijn en Worcestersaus toe
  • Breng de ingrediënten aan de kook, zet het vuur laag en kook alles nog 3 minuten door
  • Laat de BBQ saus afkoelen - of serveer deze warm
Klaar is je eenvoudige, zelfgemaakte barbecuesaus!

3. Tweede BBQ saus recept: simpel en super snel

Wil een nog snellere BBQ saus maken? Dan is dit het simpelste recept. Deze saus is met een paar minuten klaar:
  • Doe de ketchup, mosterd, honing en naar smaak een snuf zout in een kom
  • Meng dit goed en klaar is deze super simpele en snelle BBQ saus!
Naar wens en eigen smaak kun je nog wat bruine suiker of bijvoorbeeld appelciderazijn toevoegen. Super snel klaar, toch?

4. BBQ saus bewaren

Hoe moet je de zelfgemaakte BBQ saus bewaren? Dit kun je het beste doen in een goed afsluitbaar glazen potje met schroefdeksel of in bijvoorbeeld een klein weckpotje. Bewaar de saus in de koelkast. De culinaire variant van de barbecuesaus is ongeveer een week houdbaar. De snelle variant in het recept hierboven kun je langer bewaren, ongeveer 2-3 weken.

5. Waarbij eet je de BBQ saus?

Zelfgemaakte BBQ saus is heerlijk om te serveren bij… natuurlijk de barbecue! Je kunt je vlees ermee insmeren of het als smaakmaker los erbij opdienen. De saus combineert goed met vlees als kip, hamburgers of worstjes. Maar BBQ saus is ook lekker voor bij karbonade of gewoon als saus bij groenten zoals sperziebonen.
Wil je vlees insmeren met BBQ saus? Doe dit dan niet voor of tijdens het bakken. De buitenkant van je vlees verbrandt dan en het vlees wordt niet goed gaar. Smeer het vlees dus pas in als het bijna of helemaal gaar is.
Meer lekkere en makkelijke sausjes vind je in het kookboek ‘Sausjes en Dressings’ van Anne Wilson. Je vindt het hier bij Bol.com.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!