Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Hoe kun je gemakkelijk een avocado snijden?

Omschrijving

Avocado is een populaire, gezonde vrucht met veel onverzadigde vetten. Maar hoe verwerk je avocado in bijvoorbeeld salades of guacemole? In deze instructievideo wordt uitleg gegeven over de verschillende manieren waarop je een avocado kunt schillen en snijden ter voorbereiding van je recept.

Handleiding
Benodigdheden

1. Rijpheid checken

Test eerst of de avocado rijp is om te eten. Doe dit door zachtjes in de vrucht te knijpen. Wanneer de avocado meeveert en het rond de steel zacht is, is hij rijp.

2. Avocado vullen

Snij de avocado overlangs doormidden en draai de twee helften voorzichtig in tegenovergestelde richting, los van elkaar. Verwijder de pit met een lepel of haal deze er voorzichtig met je mes uit. Je kunt het vruchtvlees eenvoudig uit de schil lepelen, of je vult de avocado. Avocado vullen

3. Avocado in plakken of blokjes snijden

Wil je de avocado in plakken of blokjes snijden, snij de helften dan nogmaals doormidden. Trek vervolgens voorzichtig met je vingers de schil van de avocado of snij met een mes het vruchtvlees zo dicht mogelijk langs de schil los. Snij dan het vruchtvlees in plakken of blokjes.

Misschien ook interessant:
>> Een mango gemakkelijk in blokjes of plakken snijden
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!