Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 493 instructies gemaakt

Guacamole maken met tomaat en verse kruiden.

Omschrijving

Een gezonde en lekkere guacamole met tomaat en verse kruiden, maak je heel makkelijk op basis van dit recept. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig en de guacamole is snel klaar. Je kunt de zelfgemaakte guacamole gebruiken als gezonde dipsaus maar het is ook heerlijk als broodbeleg.
Dit recept is afkomstig van het Voedingscentrum.

Handleiding
Benodigdheden
  • Avocado, 1 stuk
  • Halve tomaat
  • Halve ui
  • Koriander, 3 takjes
  • Knoflook, 1 teentje
  • Limoensap (verse limoen of evt. uit een flesje)
  • Peper
  • Overige benodigdheden:
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Knoflookpers
  • Kom of schaal

1. Ui en tomaat fijnsnijden

Snijd de ui en de tomaat fijn in kleine blokjes en doe de groenten in een schaaltje.

2. Koriander toevoegen

Was de koriander. Snijd of knip de koriander fijn en voeg de fijngesneden koriander toe aan de groenten.

3. Basis voor guacamole maken

Snijd de avocado in twee helften en schep uit beide helften het vruchtvlees. Neem een snijplank en prak hierop de avocado met een vork grof tot een moes. Voeg de avocado toe aan de overige ingrediënten in het schaaltje.

4. Knoflook toevoegen aan guacemole

Neem een knoflookpers en pers de knoflook boven het schaaltje fijn, zodat je de knoflook gelijk kunt vermengen met de andere ingrediënten. Roer alles even goed door.

5. Guacamole op smaak brengen

Breng de guacamole op smaak met limoensap (2 eetlepels) en wat peper. Klaar is je gezonde guacamole met tomaat! Heerlijk als gezond broodbeleg of als gezonde dipsaus. Geniet ervan.

Misschien ook interessant:
>> Hoe kun je vakkundig een ui fijnsnijden.
>> Knoflook pellen, snijden, hakken en persen.
>> Verse kruiden bewaren in de vriezer of koelkast. Guacamole op smaak brengen
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!