Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 713 instructies gemaakt

Vegetarisch koud borrelhapje met mozzarella, olijf en tomaat

Vegetarisch koud borrelhapje met mozzarella, olijf en tomaat
Omschrijving

Ben je op zoek naar makkelijke hapjes op een prikker? Maak dan deze vegetarische, koude borrelhapjes met mini mozzarella, mini tomaat en olijven. De hapjes zijn lekker voor bij de borrel of als hartig hapje bij een high tea. Ze zijn ideaal om te serveren tijdens een feestje of een andere gelegenheid waarbij je een grote groep gasten ontvangt. Zo kun je ook vegetariërs van een vega vriendelijk hapje voorzien.
De vegetarische borrelhapjes zijn snel klaar; je hebt er slechts een paar ingrediënten voor nodig, die je zó op een prikker prikt. In het recept hieronder kun je precies lezen hoe je de borrelhapjes moet bereiden en hoe je ze leuk kunt serveren.

Handleiding
Benodigdheden
  • Voor 20 borrelhapjes heb je nodig:
  • Galbani mini mozzarella, 20 stuks
  • Bakje mini tomaat (cherrytomaatjes), 250 gram of meer (check het aantal tomaatjes dat in het bakje zit)
  • Groene olijven (gekruid of ongekruid), ong. 200 gram
  • Bamboe prikkers - Bol.com of feestelijke cocktailprikkers - Bol.com
  • Mooi bord of serveerschaal - Bol.com
  • Optioneel (om de hapjes op te serveren):
  • Meloen (klein tot middelgroot)
  • Aluminiumfolie

1. Voorbereiding

  • Doe de mini mozzarella in een vergiet en spoel ze kort af onder de kraan. Laat de bolletjes uitlekken, doe ze over in een kommetje en zet ze opzij.
  • Was de mini tomaat. Laat de tomaatjes uitlekken en zet ze ook in een kommetje opzij.

2. De hapjes maken

  • Pak de prikkers.
  • Prik achtereenvolgens een groene olijf, bolletje mini mozzarella en mini tomaat op de prikker.
  • Bereid op die manier net zoveel borrelhapjes als je nodig hebt.

3. De borrelhapjes serveren

Je kunt de vegetarische borrelhapjes serveren door ze in een rondje op een mooi bord te leggen of door een serveerplank te gebruiken. Ook kun je ervoor kiezen om de hapjes in een meloen te steken en op die manier staand te serveren. Snijd hiervoor de meloen in twee gelijke helften en omwikkel de meloen met aluminiumfolie. Leg de meloen met de bolle kant naar boven, steek de hapjes er rechtop rondom in en klaar ben je. De borrelhapjes serveren
Deze borrelhapjes zijn glutenvrij dus kunnen ook op tafel worden gezet voor gasten die een glutenvrij of glutenarm dieet volgen.
In plaats van bamboe prikkers kun je ook feestelijk gedecoreerde prikkers gebruiken (zie benodigdhedenlijst). Zorg wel ervoor dat de prikkers lang genoeg zijn om alle ingrediënten erop te prikken.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!