1. Komkommer snijden
Snijd de komkommer in dikke plakken. Verwijder vervolgens de pitjes uit de komkommer met een appelboor of schilmesje.
2. Basis komkommermannetje
Maak de basis voor je komkommermannetje door de plakken komkommer nu boven elkaar op de satéprikker te schuiven. Zo creëer je met de twee open komkommerschijven een hoofd en een lijfje.
6. Ogen en mondje maken
Maak een gezichtje op de bovenste komkommer door in de roomkaas voorzichtig twee ogen van peperkorrels (of stukjes rozijn) te duwen. Duw nu het halve wortelplakje in de komkommer als mondje.
Snijd alvast twee hele dunne langwerpige stukjes wortel, zoals je qua dikte op de foto goed kunt zien. Mocht je ook beentjes willen maken, snijd dan vier dunne stukjes in plaats van twee.
7. Armpjes maken van de wortel
Maak armpjes op je komkommermannetje door aan de zijkant met een satéprikker een gaatje in de komkommer te maken. In dit gaatje kun je nu het wortelarmpje steken, dat je in de vorige stap hebt voorbereid. Doe dit aan beide kanten en... klaar is je gezonde hapje van komkommer!
Je komkommerman is lekker voor bij de borrel maar ook heel geschikt om te gebruiken voor een feestelijke lunch.