Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 729 instructies gemaakt

Feestelijke luxe hapjes met kaas, blauwe druif en pecannoot

Feestelijke luxe hapjes met kaas, blauwe druif en pecannoot
Omschrijving

Wil je een koud hapje maken dat lekker is bij een wijnproeverij, cocktail party of een andere feestelijke gelegenheid? Dan is dit luxe hapje met twee soorten kaas, druiven en pecannoten een aanrader. Als kazen gebruik je st. Paulin en een milde blauwschimmelkaas. In het recept wordt hiervoor Fourme d'Ambert gebruikt, maar naar wens kun je als blauwschimmelkaas ook gorgonzola nemen. Zo kun je variëren en de hapjes afstemmen op je eigen smaak. Hieronder lees je stap voor stap hoe je dit feestelijke koude hapje met rode druiven maakt.

Handleiding
Benodigdheden
  • Milde Blauwschimmelkaas, zoals Fourme d'Ambert, ong. 80 gram
  • St. Paulin, ong. 80 gram
  • Rode druiven, 1 bakje
  • Ongezouten pecannoten
  • Cocktailprikkers (bamboe of standaard) - Bol.com
  • Optioneel:
  • Serveerplank - Bol.com

1. De kaas in kleine blokjes snijden

  • Verwijder de korst van de St.Paulin en snijd de helft van de kaas in kleine blokjes. Doe de blokjes kaas in een kommetje.
  • Snijd een stuk van de blauwschimmelkaas in kleine blokjes en doe ook deze in een kommetje.
  • Zet de blokjes kaas opzij.

2. De druiven halveren

Was de druiven, laat ze uitlekken en snijd de druiven horizontaal (dus over de breedte) in twee gelijke helften.
Per hapje heb je één druif nodig dus gebruik zoveel druiven als dat je hapjes wilt maken.

3. De hapjes bereiden

  • Pak een halve druif en draai deze om zodat de druif op het vlakke deel komt te staan (zie foto). Leg een blokje blauwschimmelkaas op de druif.
  • Leg bovenop de kaas een stukje pecannoot.
  • Leg nu een blokje St. Paulin op de pecannoot, leg daar de andere helft van de druif bovenop en prik de cocktailprikker in het hapje om alles vast te zetten.
  • De pecannoot klem je tussen de kazen. Doordat je de kazen vastzet met een prikker, zal de pecannoot ertussen blijven zitten. Als je de noot zoveel mogelijk naar het midden van de blokjes kaas schuift, zal deze er niet tussenuit vallen.
De hapjes bereiden
Je kunt de cocktailprikker niet door de noot heen prikken.

4. De hapjes serveren

Je feestelijke koude hapjes zijn nu klaar om te serveren! Gebruik je ze tijdens een wijnproeverij of cocktail party, serveer ze dan op een mooie houten serveerplank. Of kies voor een mooi bord of een luxe schaal om ze op te presenteren. De hapjes zijn lekker bij wijn of een andere alcoholische drank maar kunnen ook worden geserveerd als hartig koud hapje bij bijvoorbeeld een high tea. Geniet ervan.
Heb je geen geschikte serveerplank in huis? Bol.com heeft diverse serveerplanken in het assortiment. Het aanbod vind je hier.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!