2. Pitjes verwijderen
Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer. Gebruik een lepeltje waarmee je de pitjes voorzichtig uit de komkommer schraapt. Let erop dat je niet teveel van de zaadlijsten verwijdert, maar dat er een mooi gevormd 'kuipje' ontstaat in de komkommer - ook onderin de komkommer.
3. Roomkaas toevoegen
Schep de roomkaas met een lepeltje in het 'komkommerkuipje'.
5. Zongedroogde tomaat
Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes, ter breedte van de komkommertjes.
6. Basilicum en zongedroogde tomaat toevoegen
Pak een cocktailprikkertje. Prik nu eerst een stukje zongedroogde tomaat aan het cocktalprikkertje en schuif dit iets omhoog. Prik vervolgens een blaadje basilicum eronder. Je kunt het cocktailprikkertje met de basilicum en tomaat, nu in het gevulde komkommerhapje prikken.
N.B. de foto illustreert dit verkeerd. Het basilicumblaadje moet dus ook eerst nog op je prikkertje worden geprikt voordat je de prikker in de roomkaas schuift.
Probeer niet de basilcum en tomaat bovenop de roomkaas te leggen en dán het prikkertje erin te prikken. Je prikt je roomkaas hapje dan kapot.
Let erop dat het cocktailprikkertje er voldoende diep in zit en houvast heeft in de komkommerbodem. Zo voorkom je dat het hapje bij het pakken uit elkaar valt. Zit je prikker er nog niet ver genoeg in? Verwijder dan het cocktailprikkertje, schuif de basilicum en tomaat voorzichtig iets verder omhoog en plaats daarna het prikkertje opnieuw terug.